opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Ierse whisky-distilleerderijen hebben dringend hulp nodig...

whisky distilleerderijen

Het Ierse whiskytoerisme ligt op zijn gat. Door de reisbeperkingen die over de hele wereld van kracht zijn, lopen veel whiskymerken inkomsten mis en in sommige gevallen zelfs hun bestaansrecht kwijt. Handelsorganisatie Drinks Ireland heeft nu een campagne gelanceerd om ook lokale consumenten aan te moedigen Ierse whiskystokerijen te bezoeken op het moment dat ze weer open gaan. 

Lees ook: Johnnie Walker serveert zijn whisky vanaf volgend jaar in papieren flessen

De whiskysector heeft het zwaar...

De Get Back into the Spirit-campagne is bedoeld om het Ierse whiskytoerisme te promoten, omdat de bedenkers ervan denken dat lokale bezoekers cruciaal zullen zijn om de toekomst en levensvatbaarheid van de Ierse whiskysector te waarborgen. Distilleerderijen in heel Ierland hebben namelijk in maart hun deuren gesloten om zowel bezoekers als personeel te beschermen tegen de verspreiding van Covid-19. Aangezien de maatregelen deze maand in het hele land wat versoepeld worden, zijn een aantal whisky hotspots heropend met nieuwe richtlijnen om fysieke afstand te kunnen garanderen.

“De Ierse whiskystokerij trok vorig jaar meer dan een miljoen bezoekers, maar 87% van de bezoekers kwam uit het buitenland, waardoor de Ierse whiskystokerij een van de meest blootgestelde sectoren was die te lijden had onder de internationale ineenstorting van reizen”, vertelt William Lavelle, hoofd van Drinks Ireland. “Dit jaar hebben distilleerderijen duidelijk een zeer sterke daling van het bezoekersaantal meegemaakt, met name bezoekers uit het buitenland. Gelukkig melden de distilleerderijen die tot nu toe zijn heropend een langzame maar gestaag groeiende stroom binnenlandse toeristen en lokale bezoekers.

Lees ook: Johnnie Walker serveert zijn whisky vanaf volgend jaar in papieren flessen

Verborgen whisky-parels

“Hoewel het toegenomen binnenlands toerisme de daling van het bezoekersaantal uit het buitenland niet volledig kan compenseren, is het van cruciaal belang om de komende maanden meer Ieren door de deuren van distilleerderijen te krijgen om hun toekomstige levensvatbaarheid te waarborgen”, vervolgt hij. "Dus we hopen dat binnenlandse toeristen de industrie zullen steunen en deze zomer gebruiken als een kans om de verborgen whisky-parels te ontdekken die voor de deur staan."

Lavelle vertelde in een interview dat de distilleerderijen zijn heropend met kleinere rondleidingen en nieuwe ervaringen in de nasleep van Covid-19. "Kleinere tourgroottes, privéproeverijen, nieuwe cocktail- en voedselcombinaties en samenwerkingen met lokale bedrijven zijn slechts enkele van de manieren waarop onze leden hun aanbod aanpassen wanneer ze heropenen," zei Lavelle. “Veiligheid is duidelijk een belangrijk aandachtspunt voor al onze bezoekerscentra - ze hebben hun tour-formaten verkleind en alle noodzakelijke vereisten ingevoerd om ervoor te zorgen dat sociale afstand kan worden nageleefd” 

Lees ook: Johnnie Walker serveert zijn whisky vanaf volgend jaar in papieren flessen

Het advies in Nederland

Een culturele en historische ervaring

De Ierse alcoholkenner zegt dat deze whisky-bezoekerscentra overigens niet alleen voor whiskyliefhebbers  bedoeld zijn. Ze bieden namelijk ook een culturele én historische ervaring, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over hoe whisky wordt gemaakt, de geschiedenis van de omgeving en natuurlijk proeven ze ook nog eens de lekkerste drankjes. 

“Of je nu een stel bent dat op zoek is naar een leuke date-ervaring, of een groep vrienden die na een paar moeilijke maanden een inhaalslag willen maken, we zouden mensen willen aansporen om in de spirit van ontdekking en vriendschap te stappen en lokale merken te steunen door een bezoekerscentrum voor Ierse whisky in hun zomer in te plannen”. 

Met andere woorden: mócht je de komende tijd Ierland bezoeken, dan is een trip naar wat leuke whiskydistilleerderijen een absolute must. Doe het voor de whisky-gemeenschap!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.