opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Johnnie Walker serveert zijn whisky vanaf volgend jaar in papieren flessen

johnnie papier

Mocht je al helemaal gek worden van die papieren rietjes die ze in sommige restaurants serveren, dan ga je het volgende nieuws waarschijnlijk ook niet echt waarderen. Niemand minder dan Johnnie Walker gaat namelijk hun whisky vanaf volgend jaar serveren in - jawel - papieren milieuvriendelijke flessen. Dat heeft Diageo, het Britse moederbedrijf van Johnnie Walker, bekendgemaakt. 

Lees ook: 103-jaar oude vrouw verslaat corona en tikt meteen een biertje naar achteren

200 jaar glas

Sinds Johnnie Walker voor het eerst werd gelanceerd door kruidenier Johnnie Walker in 1820 in het Schotse Kilmarnock, is whisky een wereldwijde begrip geworden en werd het ongetwijfeld de populairste blended whisky ter wereld. Want of je er nu fan van bent of niet, zonder Johnnie Walker zouden we misschien helemaal niet zo gek zijn geworden op het smaakvolle drankje. De whisky’s van het merk komen in verschillende soorten, waaronder de Black Label, Red Label en de wat duurdere Blue Label. Maar nu, 200 jaar later, gaan die flessen er dus misschien wel héél anders uitzien...

Het Britse bedrijf, dat ook eigenaar is van Smirnoff, Baileys en Guinness, kondigde gisteren de ontwikkeling aan van een op papier gebaseerde sterke drankfles gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. De plasticvrije verpakking zal naar verwachting begin volgend jaar zijn debuut maken in de winkelschappen. De fles van Diageo is ontwikkeld als onderdeel van een samenwerking met venture managementbedrijf Pilot Lite. De twee lanceerden Pulpex Limited, een bedrijf voor duurzame verpakkingstechnologie dat ook samenwerkt met bedrijven zoals Unilever en PepsiCo voor vergelijkbare papieren flessen, zei het bedrijf in een persbericht. 

Lees ook: Brouwerij zoekt persoon die zes maanden bier wilt drinken voor 18.000 euro

Bye bye plastic...

Papier is nogal in de mode op gebied van drankverpakkingen, vooral gezien merken het gebruik van plastic willen beperken. Diageo, dat zich ertoe heeft verbonden zijn afhankelijkheid van kunststoffen te verminderen en de recycleerbaarheid van zijn flessen te vergroten, zei dat de fles op papierbasis het bedrijf zal helpen de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Staten te behalen. Het merk zal ook de plastic ringen van hun Guinness-blikjes gaan verwijderen. 

Diageo benadrukte dat de creatie van de fles hopelijk andere bedrijven zal inspireren om "hun verpakkingsontwerpen te heroverwegen" en tegelijkertijd "geen concessies te doen aan de bestaande kwaliteit van het product". Ewan Andrew, Chief Sustainability Officer bij Diageo, sprak zijn trots uit over de lancering van de nieuwe fles sterke drank. 'We zijn er trots op dat we deze wereld als eerste hebben gecreëerd', zei hij. “We streven er voortdurend naar om de grenzen binnen duurzame verpakkingen te verleggen en deze fles kan echt baanbrekend zijn.

Lees ook: Dit zijn de meest bier-liefhebbende landen ter wereld

Toch maar een karaf!

Hoe de fles er uiteindelijk uit komt te zien, dat is nog een beetje onbekend. Wel wordt verwacht dat het vergelijkbaar gaat zijn met de zogenaamde Frugal Bottle, een fles die gemaakt is van 94 procent gerecycled karton en een ecologische voetafdruk heeft die zes keer lager ligt dan een standaard glazen fles. 

En mocht het écht een ramp gaan worden, dan schenk je je whisky natuurlijk gewoon over in een mooie karaf. Staat sowieso veel beter in je mancave… 

Terug