opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Leer ook bijlwerpen zoals Jason Momoa!

bijlwerpen jason momoa

Als het aan de dames ligt, dan kunnen wij mannen nog veel leren van Jason Momoa. De acteur, die wereldwijd beroemd is geworden vanwege zijn rol als Khal Drogo in de de hitserie Game of Thrones, is niets voor niets uitgekozen om de rol te vertolken van de stoere waterheld Aquaman. Nu heeft de beste man natuurlijk zijn uiterlijk mee, maar toen hij enige tijd geleden óók nog zijn bijlwerp-skills liet zien op tv, was er geen houden meer aan. 

Echte mannen kunnen bijlen werpen!

Bekijk om te beginnen eens hieronder de video van Jason Momoa die tijdens het tv-programma van Ellen DeGeneres binnen enkele minuten tienduizenden euro’s op haalde voor het goede doel door wat bijlen op een doelwit te werpen. 

Mocht je bij het zien van bovenstaande video denken: ‘Dat wil ik ook kunnen!”, dan hebben we goed nieuws voor je. Hop.nl zou Hop.nl namelijk niet zijn als we je niet helpen bij alle denkbare mannelijke zaken zoals bier brouwen, barbecueën, survivallen en dus ook bijlwerpen. In dit artikel gaan we je dan ook precies vertellen hoe jij net als Mr. Aquaman als een pro bijlen leert werpen. Let wel op: Hop.nl is niet verantwoordelijk voor overmatig hitsige partners na het zien van je nieuwe kunsten!

De bijl

Om te beginnen heb je natuurlijk eerst een bijl nodig. Het is verstandig te beginnen met een kleine bijl, of een bijl die speciaal is ontworpen om te werpen. In de Hop.nl webshop hebben we bijvoorbeeld een prachtige werpbijlset van Perfect Point in de aanbieding, maar ook de GO van Elk Ridge is een geweldig exemplaar. Je hebt overigens niet per se een vlijmscherpe bijl nodig, zelfs met een bot mes zal je prima kunnen werpen. Natuurlijk zal het iets moeilijker zijn om te blijven hangen in je doelwit, maar een messcherpe bijl is echt niet nodig. Maak je dus geen zorgen over het eventuele slijpen van je bijl wanneer je deze enkel wilt werpen. Het zal iets moeilijker zijn om aan het doel te blijven, maar een volledig "messcherpe" bijl is niet nodig. Een ding om in gedachten te houden voor bijlen (van alle vormen en maten): de grootte en lengte van de top van de bijl, bepaalt hoe ver je weg moet staan ​​van het doel om een ​​volledige rotatie te maken om het te raken.

Het doelwit

Het volgende wat je nodig hebt: een doelwit. Deze kun je zowel zelf maken van hout, maar het is belangrijk dat het doelwit bestand is tegen het gewicht en de kracht van de bijl die er tegenaan wordt geworpen. Tenzij je dus een timmer- of klusjesman bent, raden we aan een doelwit te kopen of een grote ronde boomstrok te gebruiken. Nu leven de meeste mensen in Nederland niet bepaald in de buurt van een bos, maar een aanvraag bij een lokaal groenvoorzieningsbedrijf zou je wat geluk op kunnen leveren! Heb je niets anders? Dan is ook een boom in het wild wellicht een optie. Let hierbij wel op dat levende bomen een grotere kans hebben om de bijl af te laten ketsen. Het is vanzelfsprekend, maar zorg er natuurlijk altijd voor dat er niemand in elk mogelijk pad van de bijl staat. Houd altijd een vrije ruimte van minstens 3 meter vrij rondom het doelwit wanneer je een bijl werpt. 

Techniek

En dan het bijlwerpen zelf! Er zijn drie manieren om de bijl te gooien: met één hand, met twee handen en onderhands. Voor beginners is met twee handen veruit de gemakkelijkste techniek om te leren en te beheersen, dus daar gaan we dan ook dieper op in. En welke regels kunnen we hier nou beter voor gebruiken dan die van de National Axe Throwing Federation van de Verenigde Staten? Een bijl wordt volgens hun regels ongeveer geworpen vanaf zo’n 4 tot 5 meter, maar tijdens het werpen beweeg je je benen zo dat je uiteindelijk na de worp iets dichterbij komt te staan. De vereiste rotatie is 1 volledige rotatie. Om dit te bereiken houd je de bijl met beide handen vast, gooi je je armen omhoog zodat je handen zich boven je hoofd positioneren en de bijl ‘op je rug hangt’. 

De perfecte grip en houding zijn belangrijke factoren bij het raken van het doelwit. Houd de bijl vast met een krachtige vuistgreep. Stap terug in een brede houding met de voet die overeenkomt met uw werparm naar voren gericht. Houd je pols stijf terwijl je de bijl gooit en laat de hendel los terwijl je arm naar het doel toe buigt. Zorg ervoor dat je niet probeert de bijl met je pols of vingers te geleiden; de kracht, rotatie en richting worden allemaal bepaald door de stijve onderarm en pols.

Raakt de bijl met zijn kop het doelwit en stuitert hij van het hout af? Kom dan wat dichterbij. Raakt je handgreep het doelwit? Doe dan een stap achteruit tot je handgreep niet langer het doelwit raakt. Je hebt in dit geval niet genoeg afstand om een volledige rotatie te kunnen creëren. 

Word een pro!

Is het nog niet duidelijk? Bekijk dan onderstaande video om zelf te leren bijlwerpen als een professional! Bijlwerpen is een enorm leuke sport die steeds populairder wordt. Let wel op dat net als bij het gebruik van elk ander scherp voorwerp je je eigen veiligheid en die van anderen als grootste prioriteit stelt! Ben je klaar om bijlen te werpen net als Jason Momoa? Binnenkort wel! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.