opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Luxe in een fles: The Dalmore's meesterwerk voor de fijnproever (met een dikke portemonnee)

Luxe in een fles: The Dalmore's meesterwerk voor de fijnproever (met een dikke portemonnee)

Whisky en mannen; een tijdloze combinatie die ruikt naar traditie, avontuur, en soms, naar een welverdiende luxe. Voor de liefhebber met een scherp oog voor kwaliteit en een neus voor de finer things in life, kondigt The Dalmore een nieuwe mijlpaal aan in de wereld van whisky. Twee nieuwe Limited Editions van The Dalmore Luminary Series staan op het punt de markt te betreden, belovend om niet alleen je whiskykabinet, maar ook je ziel met exclusiviteit en zeldzaamheid te vullen. En... je portemonnee wat lichter te maken, dat dan weer wel. 

Deze whisky heeft meer levenservaring dan jij

We beginnen met "The Rare Luminary No. 2 Edition 2024". Stel je voor: een whisky die 49 jaar heeft liggen dromen in de kelders van Schotland, zachtjes wiegend op de tonen van de tijd zelf. Dit is geen doorsnee drankje. Dit is het soort waarvoor je ruimte maakt in je mancave, naast je arcadekasten en die dure gevulde horlogeboxen waar je vrouw nog steeds over moppert. Slechts drie karaffen van deze godendrank zijn beschikbaar wereldwijd. Drie. Precies één minder dan de wielen aan je barbecue.

Maar wacht, er is meer

Dan hebben we "The Collectible Luminary nr. 2, Edition 2024". Misschien een beetje minder zeldzaam met 20.000 flessen op de markt, maar nog steeds exclusief genoeg om je vrienden mee om de oren te slaan. Deze whisky is een ode aan het vakmanschap van The Dalmore, gerijpt in de beste vaten en afgewerkt met een mix van Graham's Tawny Port-pijpen en Apostoles-sherryvaten. Denk aan een smaakpallet dat zowel houtachtig als rokerig is, met hints van Manukahoning en crème brûlée. Ja, dat lees je goed. Dit is de dessertwijn onder de whisky's. De Collectible Luminary kost je waarschijnlijk rond de €325.

Een samenwerking om U tegen te zeggen

Wat maakt deze Limited Editions zo speciaal, vraag je? Nou, The Dalmore heeft de handen ineengeslagen met niemand minder dan Melodie Leung van Zaha Hadid Architects. Ja, die Zaha Hadid, ontwerpen van o.a. het Havenhuis te Antwerpen, het Aquatics Centre in Londen en het Chanel-paviljoen in Central Park, New York. Dus, naast dat je een fles (of twee, we oordelen niet) van deze heerlijke whisky in huis haalt, heb je ook een stukje hedendaagse kunst in handen. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de complexiteit van het rijpingsproces van whisky, wat zorgt voor een unieke ervaring, zowel visueel als qua smaak.

Waarom je hier je spaargeld aan wilt uitgeven

Laten we eerlijk zijn, goede whisky is zoals een goede vrouw: zeldzaam en duur, maar oh zo de moeite waard. En als je dan toch besluit je hardverdiende geld uit te geven, waarom dan niet aan iets dat met de tijd alleen maar beter wordt? Bovendien, als je een van de gelukkigen bent die zijn handen weet te leggen op "The Rare Luminary No. 2 Edition 2024", heb je niet alleen een fles whisky in huis; je hebt een verhaal, een ervaring, en potverdorie, misschien zelfs een klein stukje geschiedenis.

Hoe je aan deze flessen komt

Oké, dus je bent overtuigd. Je wilt een fles (of allebei, nogmaals, we oordelen niet). Hoe pak je dat aan? Ten eerste, bereid je voor op een zoektocht. Deze flessen liggen niet bij de lokale slijterij. Je zult je whisky-sensing spidey senses moeten aanspreken. Begin met het contacteren van high-end drankhandelaren, duik in de online wereld van exclusieve drankverkopers, en houd je ogen open voor veilingen. Ja, je hoort het goed, veilingen. "The Rare Luminary No. 2 Edition 2024" wordt zelfs geveild bij Sotheby’s, dus zet je spaarvarken maar vast op een dieet.

Waarom deze whisky het waard is

Aan het eind van de rit, of beter gezegd, aan het eind van de fles, gaat het om meer dan alleen maar whisky drinken. Het gaat om de ervaring, het verhaal en het delen met goede vrienden (of in je eentje, wij oordelen echt niet). Deze Limited Editions van The Dalmore zijn niet voor iedereen. Ze zijn voor de liefhebbers, de kenners, de avonturiers. Dus, als je op zoek bent naar iets speciaals, iets unieks, iets dat je kan laten pronken en tegelijkertijd kan genieten, dan zijn deze flessen misschien wel precies wat je zoekt.

En onthoud, zoals altijd, geniet, maar drink met mate. Behalve als het om dit soort collectibles gaat; dan mag je best een beetje opscheppen.

Terug