opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Maak kennis met DNA Spray - het legale alternatief op pepperspray

Maak kennis met DNA Spray - het legale alternatief op pepperspray

Jezelf te allen tijde veilig voelen is één van de belangrijkste dingen die er is. Of je nu lekker wilt relaxen op de bank in je eigen woning, of 's avonds laat nog over straat moet. Het laatste wat je wilt is mensen die je lastigvallen of misschien zelfs erger. Een geweldige manier om jezelf te verdedigen in geval van nood, is door het gebruik van een zogenaamde zelfverdedigingsspray. Een spray zoals pepperspray, bijvoorbeeld, maar díe is dan weer illegaal. Toch zijn er ook legale alternatieven die extreem goed werken.

Wat is een zelfverdedigingsspray?

Peppersprays en andere verdedigingssprays zijn bedoeld om iemand tijdelijk uit te schakelen, zodat je tijd hebt om te ontsnappen of hulp te zoeken als dat nodig is. De allerbekendste van deze spray is natuurlijk de pepperspray en er zijn veel redenen waarom iemand pepperspray zou willen dragen voor persoonlijke veiligheid. Pepperspray is een spray die als werkzame stof het prikkelende extract uit chilipeper (capsaïcine) bevat, met een drijfgas verpakt in een spuitbus met het doel om een aanvaller in het gezicht te spuiten zodat deze tijdelijk buiten gevecht wordt gesteld, zonder dat er letsel ontstaat. Het is een matig krachtige irriterende stof die hevige ontstekingen van de slijmvliezen veroorzaakt, vooral van de ogen, zonder grote of onomkeerbare schade aan te richten.

Is pepperspray legaal?

Een dergelijke spray klinkt geweldig om bij je te dragen als je je onveilig voelt. Toch is het dragen van pepperspray in Nederland illegaal, tenzij je een vergunning hebt. Politiediensten en beveiligingsmedewerkers hebben pepperspray vaak als wapen ter beschikking. De precieze situatie verschilt per land. In Nederland is het bijvoorbeeld voor politieagenten en sommige andere opsporingsambtenaren wel toegestaan pepperspray bij zich te dragen en te gebruiken (mits zij daarvoor de vereiste training hebben en volgens de regels handelen) maar voor gewone beveiligingsmedewerkers is dit niet toegestaan. In sommige landen is gebruik van pepperspray door burgers toegestaan bij zelfverdediging.

Het legale alternatief voor pepperspray

Mocht je denken dat dat betekent dat je nu per se wat karatelessen moet nemen om jezelf te kunnen verdedigen, dan heb je het mis (al is de aanschaf van een Kubotan gewoon iets wat je móet doen). Er is namelijk een zeer goed alternatief voor pepperspray die wél legaal is en ook nog eens ontzettend effectief. Maak kennis met DNA Spray, een zelfverdedigingsspray die verschillende actieve ingrediënten én functies combineert. Volgens tal van gebruikers is DNA Spray hét pepperspray alternatief voor maximale zelfverdediging en veiligheid.

Dit legale alternatief voor pepperspray combineert een aantal effectieve functies waardoor je jezelf veiliger dan ooit zal voelen:

  • De DNA Spray bevat een intens stinkende stof, die extreem onaangenaam ruikt en de dader kan doen kokhalzen danwel braken.
  • Het zorgt voor een zeer sterk hechtende, onuitwasbare rode kleurstof die op de dader achterblijft.
  • De spray laat DNA-sporen achter op de belager waardoor deze makkelijker herkend kan worden en door de politie minder bewijslast aangeleverd hoeft te worden om de dader te veroordelen.
  • De spray schrikt daders af en zorgt ervoor dat je eenvoudiger aan gevaarlijke situaties kunt ontkomen
  • De DNA Spray is 100% legaal te gebruiken, dit maakt het een geweldig alternatief voor het illegale pepperspray.

Waarom een zelfverdedigingsspray kopen?

Misschien wel het meest gebruikelijke gebruik van zelfverdedigingssprays is voor persoonlijke bescherming. Deze sprays zijn gemaakt om een persoon tijdelijk uit te schakelen terwijl je aan de situatie ontsnapt. Pepperspray of een pepperspray alternatief zoals onze DNA SPray kan ook gebruikt worden om een fysieke aanval af te schrikken. Uit statistieken blijkt dat een aanvaller zich vaak zal terugtrekken van een slachtoffer dat hem met een spray bespuit.

Je kunt ook besluiten een zelfverdedigingsspray aan te schaffen voor persoonlijke bescherming als je weet dat je alleen zult zijn, zoals tijdens een nachtelijke wandeling of wanneer je in een onveiligere buurt woont en vaak alleen op pad bent. DNA Spray wordt beschouwd als een van de meest effectieve zelfverdedigingswapens. Het is gemakkelijk te gebruiken, goedkoop en werkt goed op alle soorten aanvallers.

Een zelfverdedigingsspray kan je ook de gemoedsrust geven in de wetenschap dat je voorbereid bent om terug te vechten als dat nodig is. Dit is uiterst nuttig als je 's nachts wandelt, of als er een verdachte mensen rond je huis lopen. Het in huis of op zak hebben van een bescherming zoals een DNA Spray kan je een veel veiliger en zekerder gevoel geven.

Het verschil tussen pepperspray en een DNA spray

Het verschil tussen pepperspray en een DNA spray is dat laatstgenoemde je aanvaller markeert met kleur en bewijsmateriaal dat door de autoriteiten gebruikt kan worden voor identificatie. Daarnaast combineert het deze bewijsvorming met een ontzettend nare stinkvloeistof wat zorgt voor afschrikking en gedragsverandering. Het bevat DNA markers die een persoon kunnen identificeren of specifiek aan een plaats delict kunnen linken, in tegenstelling tot pepperspray wat enkel bedoelt is om een persoon tijdelijk uit te schakelen. Beide sprays zijn overigens ontzettend eenvoudig in gebruik: je richt het spuitbusje op je aanvaller, je drukt op de knop en klaar is Kees!

Draag DNA Spray bij je voor maximale veiligheid

Wil je je altijd en overal veilig voelen? Dan is het bij je dragen van deze DNA Spray absoluut geen overbodige luxe. Ben je op zoek naar meer middelen om je veiligheid te garanderen? Neem dan eens een kijkje in onze veiligheidsshop. Zo vind je er een handig portable noodalarm, maar ook tactical pennen en zelfs wapenstokken. Kortom: Hop heeft alles in huis om je veilig te voelen wanneer je het nodig hebt. Stay safe, people!

Terug