opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Red de horeca: drink 223 biertjes per persoon!

bier drinken horeca

223 glazen bier. Zo, staat het water je al in de mond? Nou, dat komt goed uit, want dat is namelijk precies het aantal biertjes dat Nederlanders per persoon zullen moeten drinken om de horeca in ons land te redden. 

Dat getal komt niet uit de lucht vallen, maar is gebaseerd op een recent onderzoek binnen het het Verenigd Koninkrijk. Company Debt, een adviesbureau voor schuldenproblematiek bij midden- en kleinbedrijven, rekende uit dat er in het VK 124 pints (halve liters) per persoon gedronken moet worden om de horeca te redden. 

Lees ook: Dit is officieel de beste whisky van 2021!

25,66 miljard Britse pond

Dat zou de drankindustrie met 25,66 miljard Britse pond stimuleren, wat het bedrag is dat het nodig zou hebben om terug te keren naar het niveau van vóór de pandemie. Het onderzoek laat de enorme omvang zien van de benarde situatie waarmee de Britse bars worden geconfronteerd nu het VK langzaam weer uit de lockdown komt.

Maar ook in Nederland heeft de horeca het zwaar te verduren door de COVID-19 maatregelen. Volgens onderzoek van ABN Amro, dat is gebaseerd op de gegevens van het CBS en eigen transactiedata, is berekend dat een kwart van de horecasector kampt met belastingschuld. 

Het gaat hier om 16.000 bedrijven die samen een schuld hebben van 943 miljoen euro. Dat zijn flink wat biertjes, berekende Oskar Barendse, financieel expert bij Knab. "Op basis van de belastingschuld van de horeca in Nederland maken we deze som", legt hij uit aan EditieNL.

Lees ook: Zeldzame whisky’s zijn geliefd, maar wat maakt een whisky zeldzaam?

223,4 biertjes per persoon

"Als je dan voor het gemak een biertje van drie euro in gedachten neemt, kun je ervan uitgaan dat je 0,30 euro overhoudt als winst. 943 miljoen gedeeld door 30 cent zijn 3.143.333.333,33 biertjes." Maar hoeveel is dat per persoon? "Volgens het CBS zijn er 14.070.340 Nederlanders die boven de 18 zijn en dus mogen drinken." 

Deel je de 3.143.333.333,33 biertjes door al die volwassen Nederlanders, dan kom je dus uit op 223,4 biertjes per persoon. "Dat is natuurlijk veel meer dan de Britten. Maar dat komt omdat zij meer bewoners hebben en omdat de Britten het in halve liters hebben geregeld en niet in de kleinere bierglazen rond de drie euro van de Nederlanders."

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.