opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Survivallen met je maten? Met deze 8 items voel je je een heuse Rambo

survival vrienden
Geniet jij net als menig andere Hop-lezer optimaal van de natuur? Dan is survivallen misschien wel één van de leukste dingen die je kunt doen. Met wat maten voor een aantal dagen de wilde natuur in en zonder smartphone of andere elektronica zien te overleven. Zelf je eigen avondeten vangen nadat je net je eigen onderkomen hebt gebouwd... Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan zit je hier op Hop helemaal goed! Mocht je uiteindelijk lekker de natuur in gaan, zorg dan in ieder geval dat je het hoognodige bij je hebt. In dit artikel geven we je 7 must-have survival items die je écht wilt hebben. Wil je direct al onze outdoor en survival producten bekijken? Klik dan hier!

Wil je direct het product bekijken? Klik dan op de afbeelding!

Een kwalitatief survival-mes

Voel jij je in de natuur een echte Rambo? Weet jij welke planten je wel of niet veilig kunt eten? Heb jij geen kompas nodig om te zien wat Noord of Zuid is? Dan is de kans groot dat je als echte survival-specialist al een goed mes in bezit hebt. Mocht je dat niet hebben, dan hebben we hier op Hop.nl precies wat je zoekt! We hebben namelijk survival-messen in alle soorten en prijsklassen. Van de dubbel geslepen titanium Bootknife 29cm survivalmes (die je al voor 25 euro op de kop tikt) tot de wat duurdere heavy duty Outlander van 45cm. Eén ding is zeker: zónder geschikt mes moet je de natuur niet ingaan - tenzij je het survivallen houdt bij de achtertuin van je schoonouders waar zich iets teveel onkruid heeft verzameld.

Een survival-bijl

Mannen die nog met bijlen om kunnen gaan zijn schaars, maar wij weten dat jij als Hop-lezer wél tot die groep behoort. Ben jij een kerel die nog precies weet hoe hij een bijl moet hanteren, die weet hoe je een stuk hout efficiënt splijt en die met behulp van een bijl dingen kan bouwen, zoals een hut of vuur? Dan willen wij je graag in ons team, want als de nood uitbreekt dan ben jij degene die voor redding kan zorgen. Met een kwalitatieve bijl in je survival-kit is zelfs het grotere houtwerk niet tegen je opgewassen. Perfect voor langere avonturen en wanneer je zelf je onderkomen moet bouwen. Want zeg nou eerlijk - neemt een échte survivalist een tent mee?

Een blaaspijp

Welke vent heeft er vroeger niet met van oude PVC-buizen zijn eigen blaaspijpjes gemaakt? Blaaspijpen zijn de ideale kwajongens tools, maar als wij mannen eerlijk zijn, dan zit er nog steeds wel een kwajongen in ons die zo af en toe iets wil doen wat eigenlijk niet door de beugel kan. Maar een blaaspijp is óók een geweldige outdoor-tool, hoewel het wel wat oefening vereist. Van origine wordt blaaspijpschieten geassocieerd met jacht en oorlogvoering, vooral bij stammen en volken in afgelegen gebieden. Je kunt met een blaaspijp in noodsituaties bijvoorbeeld gebruiken als alternatief voor een boog als het aankomt op het vangen van wild. A man's gotta eat, right?

Een kubotan

Word je in het wild aangevallen door een wild zwijn? Heb je te maken met een zombie-apocalypses? Of wil je je gewoon altijd wat veiliger voelen? Een kubotan is precies wat je nodig hebt. De kubotan is in essentie een zelfverdedigingswapen in de vorm van een sleutelhanger. Het werd voor het eerst ontwikkeld door de Japanse Amerikaanse karate-meester Takayuki Kubota om te dienen als een self-defence tool die eenvoudig in de palm van je handen past - en die je daarnaast ook nog eens altijd bij je kunt dragen. Doorgaans wordt het gemaakt van verschillende materialen, waaronder staal, aluminium, hout of kunststof. Hier op Hop.nl verkopen wij bijvoorbeeld de metalen variant, die over het algemeen wordt gezien als de meest effectieve. Hoe het wordt gebruikt? Nou, door de kubotan goed vast te grijpen en er simpelweg mee te porren!

Een survival multi-tool

Overleven in de wildernis wordt een fluitje van een cent dankzij deze MTech USA Survive in the Wild Kit. Nou ja, een fluitje van een cent… dat is misschien wat overdreven. Maar alsnog wordt je leven een stuk gemakkelijker gemaakt als je over deze tool beschikt. In totaal worden er 14 vervuld met deze kit. Hij kan je van dienst zijn als je geregeld aan survivaling doet. Maar ook bij andere outdoor activiteiten is dit een handige kit om over te beschikken. De multitool is voorzien van 14 functies waaronder: tang, draad snijder, blikopener, kleine schroevendraaier, vijl, grote schroevendraaier, zaag, nagel verwijderaar, medium schroevendraaier, kruiskop schroevendraaier, vis meter, nagel verwijderaar en mes. Het bijgeleverde mes is spring assisted, zodat het snel en makkelijk te openen is.

Een Camelbag

Camelbags zijn ontwikkeld voor mensen die lange afstanden afleggen en tijdens het bewegen gehydrateerd moeten blijven. Ga je survivallen, dan neem je natuurlijk geen kant-en-klare flesjes Spa blauw mee. Nee, jouw water haal je zelf uit een wild beekje (of uit een boom). Deze Camelbag heeft een draagcapaciteit van 3L en wordt geleverd met draag rugtasje die los gedragen kan worden maar ook aan een tactical vest of rugtas bevestigd kan worden. De Camelbag is voorzien van een drink tube die voorlangs vast gemaakt kan worden en met handig kliksysteem open of dicht kan worden gedaan.

Een zaklamp

De duisternis, dat is van oudsher de plek waar het gevaar schuilt en dus wil je als man kunnen zien wat er op je afkomt (en wat je te wachten staat). En daar heb je dus een zaklamp voor nodig. Nu zijn zaklampen er in allerlei soorten en maten. Sommige zijn zo groot dat je een rugzak nodig hebt om ze mee te kunnen nemen. Die zijn vaak ook zwaar en lomp. Maar zo'n grote zaklamp heeft ook voordelen. Komt er iets op je af dat jou bedreigt dan verkoop je het met dit zo’n enorm grote zaklamp gewoon een mep. Zo'n lamp is met andere woorden net een wapenstok of knuppel. Zo'n zaklamp in je handen geeft meteen een veilig gevoel.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.