opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Vergeten vat whisky voor recordbedrag van 1,2 miljoen euro geveild

Vergeten vat whisky voor recordbedrag van 1,2 miljoen euro geveild

Hou je van whisky? Wat dacht je van zeldzame, dure whisky waarvan men dacht dat die voor altijd verloren was? Nou, dan zul je dit verhaal geweldig vinden. 30 jaar geleden werd een vat zeldzame whisky namelijk voor 5.000 pond verkocht, waarna het bestaan ervan 'vergeten' werd. Deze week is darzelfde vat voor maar liefst 1 miljoen pond verkocht - een nieuw wereldrecord!

Oeps, vergeten...

Whisky-enthousiastelingen van over de hele wereld boden op het vat van 374 liter, gedistilleerd in The Macallan in 1988, in een online veiling die op zondagavond eindigde. Uiteindelijk werd het verkocht voor iets meer dan 1 miljoen pond, omgerekend zo'n 1,2 miljoen euro. Hiermee werd het record verbroken dat veilinghuis Bonhams in 2021 had gevestigd met de verkoop van een 30 jaar oude Macallan voor zo'n 550.000 euro.

Het vat oorspronkelijk gevuld op 5 mei 1988, werd bijna 34 jaar vastgehouden in de Macallan-distilleerderij in Moray. Het werd in een opwelling gekocht door een expat die het vervolgens meer dan drie decennia vergat totdat ze door Macallan eraan werden herinnerd dat het nog steeds in het magazijn aan het rijpen was.

Daniel Milne, mede-oprichter en directeur van Whiskey Hammer, zei: "Toen dit vat op onze veiling werd vermeld, wisten we dat het de potentie had om geschiedenis te schrijven. "Om een ​​vat van deze leeftijd tegen te komen... zijn kwaliteit en grootte zijn op zich al buitengewoon, versterkt door het feit dat de vloeistof werd gedistilleerd in The Macallan, wat wordt weerspiegeld in de wereldwijde aandacht die het vat heeft getrokken. "Het was ongelooflijk spannend voor iedereen bij Whiskey Hammer om te vertegenwoordigen wat het duurste vat is geworden dat ooit op een veiling is verkocht."

Macallan - koning der gewilde whisky's

Whiskyliefhebbers over de hele wereld zoeken al lang naar de zeldzaamste, voortreffelijkste flessen drank om aan te nippen en van te genieten. Een van de meest gezochte whisky's uit de geschiedenis is de Macallan 1926, een drank in zeer beperkte oplage die meer dan 90 jaar geleden gedistilleerd. Met een kolossaal prijskaartje van 1,6 miljoen euro is een exemplaar ervan momenteel de duurste fles whisky die ooit is verkocht. Gezien als de “heilige graal” van whisky, maakte hij deel uit van een 178 flessentellende collectie van Macallan’s Fine en Rare-serie uit 1926 tot 1991.

Deze specifieke 1926 The Macallan heeft volgens kenners een neus van “rijk donker gedroogd fruit – rozijnen, dadels en pruimen met prachtig houtachtige kruiden zoals kruidnagel en strooptoffee”. Ook is er sprake van een palet aan “robuust harsachtig hout, gezoet met medium strooptoffee en rijk gedroogd fruit”. Tot slot is er ter afronding “drogend hout met donker gedroogd fruit en strooptoffee”. Maar of je de fles ooit open zou moeten maken? Wij raden aan van niet!

 

 

Terug