opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

Zo maak je van een winter-bbq een geweldige belevenis!

Zo maak je van een winter-bbq een geweldige belevenis!

Hoewel de gure kou momenteel nog wel meevalt, zullen de temperaturen deze winter ongetwijfeld weer flink dalen. Maar betekent dat dat je je geliefde barbecue dan maar de hele winter onder een beschermhoes moet laten staan? Nee! De winter is namelijk een mooie gelegenheid om naar buiten te gaan en te genieten van een barbecue met vrienden en familie. Hier zijn wat tips om het beste te halen uit je volgende winter-bbq!

Zorg voor voldoende eten en drinken voor je gasten

Dit punt verschilt niet héél veel met een zomerse BBQ, maar we willen het toch even benoemen. Wij mannen houden van vlees, vlees en nog meer vlees, dus dat is volgens Hop-standaarden natuurlijk het eerste wat je moet regelen voor je maten. We zeggen niet dat je een hele koe moet aanbieden, wellicht is een mooi stuk buikspek of een heerlijke tomahawk steak voldoende, maar zorg er in ieder geval voor dat de barbecue groot genoeg is om dat op te vangen. En als het er naar uitziet dat er veel mensen zullen zijn, dan kan het zelfs de moeite waard zijn om éindelijk te investeren in een betere barbecue of gril (Tip: check de high-end Yakiniku grills eens!)

Dit brengt ons bij het tweede belangrijke punt: dranken. Een paar flessen ijskoud bier zijn geweldig, maar... nou ja, dat is het dan ook wel. Je kunt niet zomaar biertjes in de koelkast zetten en verwachten dat ze eeuwig koud blijven? Die moeten op! Maar hé, deze wist je al. er zijn ook genoeg andere drankjes die je je gasten kunt aanbieden, zeker in de winter. Wat sterke drank om het lichaam op te warmen doet winderen tegen de winterse kou. Wat dacht je van een lekker glas whisky of wodka? Of misschien wel wat Jägermeister?

En vergeet het overige eten niet! Je gasten zullen uiteindelijk toch weer honger krijgen... Zorg dus dat je iets anders te serveren hebt dan wat er al op de barbecue staat, zoals frietjes of aardappelsalade. Haal niet té veel, anders heeft straks niemand meer trek in je perfect gegaarde steak.

Zorg ervoor dat het buiten warm blijft

Inderdaad, als het buiten te koud is wil je er misschien niet te lang blijven staan. Natuurlijk hangt dit ook af van wat voor soort barbecue je hebt én wat je aan het bereiden bent. Zit er een groot stuk vlees in die enkele uren langzaam ligt te garen, dan hoef je er niet per se rondom te staan zoals je in de zomer tijdens het bereiden van wat hamburgers doet. Als jij als grillmeister maar blijft opletten, kunnen je gasten lekker binnen blijven.

Toch is dat niet de gezelligste manier van barbecuen. We hebben niet voor niets die baard laten staan en een dikke winterjas gekocht, toch? Natuurlijk kun je niet veel doen aan de wind die door ons thuisland waait, dus een extra laag kleding helpt waarschijnlijk ook. En gezien de kans groot is dat de vrouwen toch maar binnen blijven vanwege de kou, heb je mooi een moment om even samen met je maten te genieten van een goed gesprek, de anticipatie op een goed stuk vlees en natuurlijk wat drankjes en een goede sigaar.

Een vuurpit of kachel doet wonderen!

Besluit je toch lekker met zijn allen buiten samen te barbecuen in de winter, dan is het toevoegen van een vuurpit, korf of kachel een geweldige manier om jezelf en je gasten warm te houden. En wie houdt er nu niet van brandende houtblokken? Die brengen de oermens weer in ons mannen naar boven! Daarnaast is het hebben van een terrasoverkapping met heater een geweldige manier om ook buiten comfortabel te relaxen, zelfs in de koude winter.

Maak er een belevenis van!

Als je kunt, probeer dan van je volgende winterbarbecue een mooi buitengebeuren te maken. Terwijl de mannen staan te grillen, kunnen de dames lekker bijpraten over wat ze beter zouden doen als ze de leiding hadden over de barbecue. Er is daarnaast niets mis met twee verschillende ruimtes - een binnen en een buitenruimte. Maar ook als je gasten besluiten binnen te blijven, is het nog steeds geweldig om van een winter BBQ een echte belevenis te maken. Sterker nog: iets in ons mannen wíl juist met die kou naar buiten om met vuur te spelen - ook al geloof je dat misschien niet.

Kortom: Goed vlees, lekkere drankjes, een warme sjaal en vooral gezelligheid zijn alles wat je nodig hebt voor een gedenkwaardige winterbarbecue. Heb jij je uitnodigingen al verstuurd?

Terug