opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

3 redenen waarom iedere man een mancave nodig heeft

man cave

Welke man heeft er nu niet af en toe wat ruimte nodig? De minister-president van Nederland heeft zijn torentje in Den Haag, de Amerikaanse president doet het met zijn Oval Office en Batman heeft zijn Batcave. Sorry dames, dit artikel is volledig gewijd aan mannen. Want terwijl we begrijpen dat ook vrouwen een plek nodig hebben om zich terug te trekken, gaat er weinig boven een ultieme man cave als het gaat om personal space. In dit artikel geven we je drie redenen waarom iedere man een mancave nodig heeft. En terwijl een vrijgezelle man simpelweg zijn hele huis kan inrichten tot een mancave, moet een man met partner (en misschien zelfs kinderen) het anders aanpakken. Tijd om te klussen!

#1: Het is de ideale plek om tot rust te komen

Na een lange, zware werkdag hunkeren we allemaal naar het comfort van ons eigen huis. Dat door jou geclaimde hoekje op de bank, de drank uit je eigen koelkast en de op perfecte afstand geplaatste tv... Ah, home sweet home! 

Tot rust komen is dan ook de belangrijkste reden dat elke man een mancave nodig heeft. Opgebouwde stress kan zich uiteindelijk zelfs ontpoppen tot fysieke en mentale problemen zoals een hoge bloeddruk of spanningshoofdpijn. En dan hebben we het niet eens over een slecht humeur en prikkelbaarheid. Je snapt hem al: Een plek om even helemaal te ontstressen is niet alleen goed voor je eigen gezondheid en gemoedstoestand, maar ook voor je relatie. 

Een mancave biedt namelijk de ideale plek om even te ontsnappen aan alle druk, zodat je vervolgens weer al je energie en gezelligheid in je relatie en de rest van je leven kunt stoppen. Whisky’tje erbijsigaartje erbij… en even he-le-maal niets. Wist je dat er zelfs zogenaamde ‘man-cave counselors’ bestaan die mannen helpen met hun gezondheid door middel van mancaves? Ja, écht!

#2: Een mancave is perfect om te socializen

Eén van de meest populaire onderdelen van een goedgebouwde mancave is de bar. Waarom dat zo is, dat kun je vast wel raden. Een mancave is namelijk niet alleen de perfecte plek om tot rust te komen, maar is ook ideaal om in af te spreken en een door jezelf gebrouwen biertje te drinken met je vrienden zonder je familieleden te storen. 

Als je gewoon eens zin hebt in een avond met de mannen, dan nodig je ze simpelweg uit in je mancave, zonder dat je partner zich de hele avond in haar slaapkamer hoeft te verschuilen om Grey’s Anatomy te kijken. Nee, jouw mancave dient als de perfecte speelplaats voor zowel jou als je vrienden. Idealiter is het voorzien van een bar, een pooltafel, een flinke bank en natuurlijk een groot tv-scherm of beamer. Vergeet ook de geluidsinstallatie niet! Je kunt het bouwen van je mancave natuurlijk zo gek (en duur) maken als je zelf wilt. Lees op Hop.nl hoe je de ultieme mancave creëert

#3: Je kunt het inrichten naar je eigen smaak

Vrijgezelle mannen kunnen zoals we hierboven al vertelden hun complete woning naar eigen wens inrichten en er wanneer ze willen zelfs in zijn geheel een mancave van maken, maar de meeste van ons zullen het moeten doen met een extra kamer, een zolder, garage of misschien zelfs de kelder. 

Niet getreurd: van elke ruimte is namelijk iets moois te maken. Dit brengt ons bij de derde reden waarom iedere man een mancave nodig heeft: je kunt hem volledig naar eigen wens inrichten. Je favoriete sport memorabilia? Check. Je leeggedronken flessen whisky? Check. Die perfecte bank die je vriendin zo verschrikkelijk vindt? Check. Een mancave is dé plek om al je eigen favoriete items neer te zetten en op te hangen, zonder dat de rest van je woning er onder moet lijden. We snappen namelijk best dat je partner niet zit te wachten op een metalen ‘Fart Zone’ bord in de woonkamer… 

Terug