opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Britten drinken 15 miljoen pinten bier in eerste week heropening terrassen

pinten bier engeland

Dacht je dat we hier in Nederland wel van een biertje houden? Nou, in het Verenigd Koninkrijk kunnen ze er ook wat van! Engelse pubs hebben in de eerste week dat de terrassen weer geopend zijn, maar liefst 15 miljoen pinten bier verkocht. Dat brengt de British Beer and Pub Association (BBPA) naar buiten. Wij gaan daar vanaf komende woensdag natuurlijk flink overheen, toch?

Lees ook: Zeldzame whisky’s zijn geliefd, maar wat maakt een whisky zeldzaam?

Nog lang niet genoeg

Het bier vloeit dus rijkelijk aan de andere kant van de Noordzee, maar toch zitten de pubs nog niet op hun ‘normale’ niveau. De branche schat dat de vijftien miljoen pinten goed zijn voor ongeveer een kwart van het normale aantal. BBPA zegt dat er "heel weinig of geen" pubs zijn die bij deze aantallen quitte kunnen spelen. Dat betekent dus dat er nóg meer gedronken moet worden om deze horecazaken in leven te houden - iets waar Nederlandse ondernemingen ongetwijfeld ook mee te maken krijgen. 

In Engeland werden in januari alle eet- en drinkgelegenheden gesloten. Deze maand mochten deze bedrijven voor het eerst weer hun deuren openen. Eind vorig jaar, toen er nog regionale maatregelen golden, waren ze slechts in enkele delen van het land open. Het zijn overigens enkel de pubs met buitenruimtes die nu open mogen, wat neerkomt op ongeveer 40 procent van alle Engelse kroegen. 

Lees ook: Biertekort dreigt, maar geen paniek: maak thuis gewoon je eigen bier!

Tijd voor bier!

Aanstaande woensdag gaan ook in Nederland de terrassen weer voorzichtig open - van 12.00 tot 18.00. De volgende stap voor de Nederlandse horeca wordt op z'n vroegst op 26 mei gezet. In Engeland gebeurt dat wat eerder, namelijk op 17 mei. Dan mogen Engelse pubs, maar ook restaurants en andere horecagelegenheden, weer binnen gasten verwelkomen. Wat denken jullie - gaan wij die 15 miljoen pinten bier hier inhalen? Wij gokken van wel!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.