opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Dit is waarom een machete onmisbaar is in jouw survival-kit

machete

Veel mannen zullen bij het horen van ‘machete’ onmiddellijk denken aan de gelijknamige film uit 2010 met Danny Trejo in de hoofdrol. De bad-ass acteur - die in de film de rol van Machete Cortez vertolkt - zorgt in de film voor een pad van vernieling met zijn, jawel, machetes. En hoewel zo’n enorm mes hier in Nederland niet enorm vaak gebruik wordt, is de machete in veel delen van de wereld onderdeel van het dagelijks leven. Sterker nog: sommige avonturiers stellen dat het ding één van de meest veelzijdige tools is die je kunt hebben. Hier op Hop.nl hebben we een aantal prachtige exemplaren voor je in de aanbieding. 

Lees ook: Kruisboog schieten voor beginners

Het meest veelzijdige mes

Waarom een machete zó vaak gebruikt wordt in veel delen van de wereld? Nou, het combineert een mes met een bijl. Het blad kan worden gebruikt om te snijden, terwijl de zware bovenzijde juist weer wordt gebruikt om te hakken. De machete heeft om verschillende redenen de titel van klassiek survivalgereedschap mogen ontvangen. Het kan worden gebruikt als een dodelijk wapen om jezelf te verdedigen, maar nog belangrijker, het kan een zeer nuttige survival-tool zijn. Daarnaast hebben velen van ons dus de films gezien waarin een of andere actieheld (of bad guy) een machete als zijn favoriete wapen gebruikt, dus er is ook nog eens sprake van een natuurlijke drang om een ​​machete te willen hebben, zelfs als je niet van plan bent deze in je overlevingspakket te gebruiken.

Toegegeven: hoewel een machete onmisbaar is wanneer je in de wildernis of middenin de jungle woont, zou je hier in Europa waarschijnlijk niet snel kiezen voor zo’n flink mes als survival tool. Allereerst omdat er hier weinig te survivalen valt (tenzij je lekker naar de Ardennen trekt), maar ook omdat er tools zijn die voor specifieke doeleinden voorhanden zijn. Een bijl is immers altijd beter om te hakken dan een machete, en een normaal mes is weer effectiever in snijden. Toch kan een machete behoorlijk veelzijdig zijn, en we zijn dan ook zeker van mening dat het ding een plekje verdient in je survival-kit - zelfs als je gewoon in de betonnen jungle van hartje Amsterdam woont. 

Perfect om mee te kamperen

Allereerst wordt de machete steeds populairder als een veelzijdig hulpmiddel om te hebben wanneer je kampeert. Het is een uitstekend hulpmiddel om struiken en beboste omgevingen bewandelbaar te maken, net zoals het wordt gebruikt in tropische klimaten om je een weg door de jungle te hakken. Daarnaast is het ook een uitstekend hulpmiddel voor het hakken van hout. Ja, je kunt net zo gemakkelijk een bijl gebruiken, maar een machete volstaat net zo goed. Tip: zorg voor een steen of iets anders hards om de achterzijde van de machete te raken terwijl je door het hout hakt. 

Lees ook: Waarom iedere man moet leren bijlwerpen

Een machete is ook een uitstekend zelfverdedigingswapen, vooral tegen agressief wild. Een bijl kan te groot zijn om snel te hanteren en een mes te kort om veel impact te maken. Een machete legt veel afstand tussen jou en het dier. Bovendien is het zeer bedreigend voor andere mensen die je om welke reden dan ook kunnen aanvallen. En het is niet alleen bedreigend, een machete is ook onmiskenbaar dodelijk - maar dat hoeven we je na al die films niet meer te vertellen. Overigens raden we je absoluut niet aan een machete te gebruiken wanneer iemand je aanvalt, daar hebben we heel veel andere zelfverdedigingstools voor in de shop. Maar of zo’n machete er goed in is, dat absoluut. 

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze machetes, en wil je kijken welke we voor je in de aanbieding hebben? Neem dan snel een kijkje in onze machete shop. Je hebt een 43cm lange Elk Ridge machete al voor 39 euro in huis! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.