opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Waarom iedere man moet leren bijlwerpen

bijlwerpen waarom

Bijlwerpen wint steeds meer populariteit en dat is niet geheel zonder reden. Het is een geweldige manier om sterker te worden, stress te verminderen en je innerlijke oerman weer eens toe te laten in de huidige beschaving. Want eerlijk is eerlijk: zo nu en dan is het echt nodig om je instinctieve behoeften wat vrijheid te geven. Hier lees je waarom iedere man zich eens aan bijlwerpen moet wagen.

Lees ook: 5 must-have items die niet in je mancave mogen ontbreken

Zeg maar vaarwel tegen stress

Er valt iets te zeggen voor het gooien met spullen als je veel opgekropte frustratie hebt. De fysieke handeling om iets tegen iets anders aan te gooien of knallen kan behoorlijk bevredigend zijn. Zo zou je bijvoorbeeld naar de schietbaan kunnen gaan, pijl en boog schieten of simpelweg een potje voetbal spelen. Maar met bijlwerpen moet je twee handen gebruiken om een ​​scherp voorwerp zo een kant op te slingeren dat de rand ervan zich in het hout vastbijt. Dat vergt wat inspanning en uiteindelijk ook heerlijke ontlading zodra je de bijl loslaat. Daar komt nog bij dat je je ook even Jason Momoa mag wanen, en als dat geen stress als sneeuw voor de zon laat verdwijnen...

Drang om te winnen? Check!

Bijlwerpen kun je doen in teams. Ga je met je maten naar een bijlwerplocatie, zorg dan voor een goed en stevig doelwit en slingeren maar. Hoe beter je wordt, hoe kleiner je het doelwit kunt maken. Na een aantal keer werpen merk je vanzelf dat je steeds meer één wordt met de bijl. En waarschijnlijk merk je ook dat je het bijlwerpen instinctief al lang in je hebt zitten. Competitief bijlwerpen kan zo simpel zijn als met je maten in de achtertuin een wedstrijdje te houden op die vervelende gigantische boom. Kleine tip: heb je buren, mik dan in ieder geval niet díe kant op - ook niet als ze vervelend zijn. 

Bijlwerpen voor teambuilding

Bijlwerpen kun je in je uppie of met je maat doen in je achtertuin, maar ook in grotere groepen is het een leuke bezigheid. Doe je het op een locatie, dan krijg je vaak ook nog eens een coach, privébaan en meer dan genoeg tijd om te oefenen. Vervolgens kun je bijvoorbeeld kleinere groepen vormen en tegen elkaar strijden. Opper een dagje bijlwerpen eens bij je baas, om dit met je afdeling te doen. Je leert op elkaar in te spelen, en wordt door middel van communicatie beter in het werpen. Zo leer je teamworkvaardigheden, waardoor de efficiëntie van je team naar een hoger niveau wordt getild. En ook zorgt bijlwerpen natuurlijk voor het verhogen van het vertrouwen in je collega’s. Tenminste, dat hoop je dan, als je met al je ledematen terug naar huis keert...

Lees ook: Krijg je van bier écht een bierbuik?

Je leert een nieuwe skill

De beste reden om te bijlwerpen is om een ​​nieuwe en nuttige vaardigheid te leren. Ik bedoel, het is immers belangrijk bij de voorbereiding op de onvermijdelijke zombie-Apocalyps. Zoals je in veel films en series hebt kunnen zien, is de bijl een uiterst geschikt instrument om zombies mee te bestrijden. Het is eten of gegeten worden. En als je gegeten wordt, ben jij degene die uiteindelijk je maten probeert op te eten, en dat wil je niet. Doe het dus voor je vrienden en begin maar met oefenen, zodat jullie op die dag met zijn allen onoverwinnelijk zijn. Verder is het ook héél leuk om jezelf beter te zien worden. 

Lijkt bijlwerpen jou ook wel wat? In onze webshop verkopen we een aantal topmodellen om mee van start te gaan - of zelfs om neer te zetten in je mancave. De goedkoopste werpbijl heb je al voor 29 euro in huis. Bekijk onze bijlen hier.
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.