opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Zit je in een gelukkige relatie? Dan kom je de eerste 2 jaar gemiddeld 12 kilogram aan

fat guy bbq

Het idee dat gelukkige stellen aankomen als ze van elkaar houden, klinkt enigszins vergezocht. Verrassend genoeg is er echter flink wat bewijs dat deze bewering ondersteunt. Volgens verschillende onderzoeken is de kans groot dat paren die aangaven gelukkig en tevreden te zijn in hun relaties en huwelijken, aardig wat aankomen. Hier op Hop.nl waren we wel benieuwd naar deze onderzoeken…

Lees ook: Biertekort dreigt, maar geen paniek: maak thuis gewoon je eigen bier!

12 kilo in 2 jaar

Ga je écht meer eten en drinken van een gelukkig relatie? Nou, allereerst bekeken we een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Universiteit van North Carolina. Zij volgden de gewichtsmetingen van maar liefst 8.000 mensen en concludeerden dat een getrouwde vrouw maar liefst 11 kilogram aankomt in de eerste 5 tot 6 jaar van haar huwelijk. Vrouwen die wel bij hun partner woonden, maar niet getrouwd waren, kwamen zo’n 9 kilogram aan, terwijl vrouwen die slechts aan het daten waren in dezelfde periode zo’n 5 kilo aankomen. 

Mocht je dit artikel nu direct aan je vrouw of vriendin laten zien: ho dan maar even. Wij mannen komen er namelijk niet veel beter af. Sterker nog, wij doen het een stuk slechter (of beter, het is maar hoe je het bekijkt). Mannen die meer dan 2 jaar met hun wederhelft samenwoonden, hadden twee keer zoveel kans om 12 kilogram aan te komen dan mannen die niet samenwonen met hun partner. Ergens is dat niet gek. Een lekker stukje vlees op de Yakiniku barbecue gooien doe je liever met je partner dan alleen!

Lees ook: Mannen met een buikje worden steeds aantrekkelijker gevonden

Gelukkige partners komen sneller aan

Maar wat betekent deze enorme gewichtstoename nou eigenlijk? Dat is waar een ander onderzoek, dat werd uitgevoerd door het National Institute of Health, achter wilde komen. Zij onderzochten of gewichtstoename binnen een relatie een positieve of negatieve weerspiegeling was van hun mate van geluk en tevredenheid. Je kunt immers beginnen met zelf bier brouwen uit stress, maar ook uit liefde... De studie volgde paren die meer dan 4 jaar getrouwd waren en onderzocht hun emotionele gezondheid en stressniveaus. Het bleek dat koppels die onlangs gelukkig getrouwd waren, tweemaal zoveel kans hadden om aan te komen, terwijl koppels die aangaven niet zo gelukkig te zijn met hun echtgenoten, minder kans hadden om aan te komen.

De conclusie van dit onderzoek was duidelijk: hoe gelukkiger je in een relatie bent, hoe groter de kans is dat je wat kilootjes aankomt. Daarnaast hebben partners die gelukkig zijn geen behoefte om andere partners aan te trekken en zijn ze gelukkig zoals ze zijn. Toch raadden de wetenschappers aan mensen in een gelukkige relatie aan om af en toe de BMI in de gaten te houden om gezondheidsproblemen te voorkomen. 

Lees ook: Deze kunstmatige tong proeft verschillen tussen whisky’s met nauwkeurigheid van 99 procent

‘Gewichtstoename is besmettelijk’

Een studie uitgevoerd door de New England Journal of Medicine toonde aan dat gewichtstoename ook nog eens besmettelijk is bij gehuwde paren. Als de ene partner aankomt, heeft de andere partner 37% kans om ook meer aan te komen. Dit komt omdat ze zich aanpassen aan elkaars gewoonten, aangezien ze zoveel tijd samen doorbrengen. Dit terwijl koppels die misschien ongelukkig zijn in hun relaties juist tijd met elkaar vermijden. Dit maakt het moeilijker om zich aan elkaars eetgewoonten aan te passen, wat juist weer leidt tot scheve gewichtsschommelingen. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.