opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Dit zijn de meest bier-liefhebbende landen ter wereld

bier drinken landen

Het is weer vrijdag en de meesten van ons hebben de werkweek aan het einde van de dag weer doorstaan. Dat betekent vanavond dus lekker neerploffen op de bank met een ijskoud biertje (of een goed glas whisky en een heerlijke sigaar ). Maar hoeveel bier jij en je maten er ook denken doorheen te jagen, het is niets in vergelijking met inwoners van andere landen ter wereld. En dat is dan ook precies waar we het vandaag over gaan hebben: de meest bier-loving landen landen die er zijn!

Lees ook: 7 dingen die elke whisky-lover moet weten voor hij Schotland bezoekt

Europeanen aan de top!

Hoewel wij Nederlanders absoluut van een biertje houden, staan we helaas niet in de top 10 bierdrinkende landen ter wereld. Onze Europese metgezellen doen het een stuk beter. Europa verbruikt namelijk over het algemeen het meeste bier ter wereld. 

Het land dat ver bovenaan de lijst staat, is Tsjechië, waar de inwoners namelijk zo’n 143,3 liter bier per inwoner per jaar naar achteren gooien. En dat is niet gek, want in het land is bier vaak goedkoper dan een flesje water! Dan is de keuze snel gemaakt, toch? Daarnaast staan er zeven andere landen in de top 10 van de bierconsumptie: Oostenrijk, Duitsland, Polen, Ierland, Roemenië, Estland en Litouwen. 

De lijst wordt aangevuld door Twee Afrikaanse landen, Namibië met 108 liter per inwoner en de Seychellen met 90 liter. Namibië heeft zelfs de op één na hoogste bierconsumptie ter wereld, waarschijnlijk vanwege de koloniale banden met Duitsland. 

En wij Nederlanders? Wij staan volgens de laatst bekende cijfers op de 12e plek, met zo’n 78 liter bier per inwoner per jaar. 

Lees ook: Dronken tegen een paal aan lopen is volgens deze studie helemaal zo gek nog niet

China toch het grootste bierland

Hierboven hadden we het over in welke landen de inwoners het graagst een biertje achterover tikken. Maar als we gaan kijken naar welk land met al zijn inwoners het meest bier produceert en drinkt, dan is het heel moeilijk een land met bijna 1,4 miljard mensen te verslaan. In China wordt namelijk ruim 20,9% van al het bier ter wereld gedronken: zo’n 39.000.000.000 liter. Het land wordt op de voet gevolgd door de Verenigde Staten met 24 miljard. 

In dat lijstje doen kleine landen als Nederland het natuurlijk al helemaal niet echt goed. Sterker nog, we zijn in de top 25 niet eens te vinden. Gaan we daar dit jaar verandering in brengen, mannen? Natuurlijk wel met je eigen thuisgebrouwen bier , want dat is wel zo lekker! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.