opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Bierbrouwers ten tijde van corona: proeverijen via de webcam!

bier proeverij

De wereld staat op zijn kop en bedrijven trekken alles uit de kast om ook ten tijde van corona de zaakjes op orde te houden. Zo ook bierbrouwerijen of whisky distilleerderijen. Eerder hadden we het hier op Hop.nl al over deze bedrijven die massaal handdesinfectiegel aan het maken waren, maar het blijkt dat ze óók met hun proeverijen creatief omgaan. Wat blijkt? Je kunt zelfs voor je bierproeverijen nog gewoon bij verschillende brouwerijen terecht. Niet in hun zaak, maar gewoon vanaf je bank via de webcam. 

Lees ook: Van IPA naar hand sanitizer: ook brouwerijen gaan de strijd aan met corona

Online bierproeverij

Doordat alle horeca-gelegenheden de deuren hebben moeten sluiten en ook proeverijen niet meer mogelijk zijn, zijn sommige bedrijven dus met het geniale idee gekomen om deze evenementen gewoon via de webcam door te laten gaan. Stadsbrouwerij 013 in Tilburg bijvoorbeeld: zij gaven je afgelopen week de mogelijkheid om online een bierpakket te bestellen, waarna je deze later samen met de brouwer kon testen. Alle biertjes uit het bierpakket kwamen tijdens de proeverij aan bod, waardoor je dus meer over de bieren te weten kwam, maar de deur niet uit hoefde. 

Maar de brouwerij is niet alleen: inmiddels zijn er een stuk meer die je op deze manier de mogelijkheid geven nieuwe bieren uit te proberen. Op 4 april staat bijvoorbeeld een bierproeverij livestream gepland van de Haagse bierbrouwer Kompaan. Belangstellenden die deel willen nemen aan de online bierproeverij kunnen in de shop van Kompaan een six-pack bier bestellen. Tijdens de tasting via de livestream kunnen direct vragen gesteld worden aan het team van Kompaan. Ook kunnen vragen gesteld worden over alle andere denkbare onderwerpen, zolang het maar met bier of de brouwerij te maken heeft. 

Lees ook: 25-jarige Brit zegt hét coronamedicijn te hebben gevonden: whisky

Support de horeca

Het mooie van deze acties is niet alleen dat je de brouwerijen blijft steunen in deze moeilijke tijden, maar veel van de bedrijven doen zelf precies hetzelfde: de opbrengst van veel van de online proeverijen - waaronder die van Kompaan - worden bijvoorbeeld gedeeld met lokale biercafés (17 in totaal) in de omgeving van waar het bier wordt verkocht. Zo steun je niet alleen je eigen lusten naar een heerlijk hoppig biertje, maar óók die van de horeca in het algemeen. Win-win, dus. 

Dat vertelt ook Ronald van de Streek, één van de twee broers achter de Utrechtse brouwerij vandeStreek die ook een dergelijke livestream organiseerde. “We steken niet alle opbrengsten in onze eigen zak”, vertelt hij, “We hebben in een aantal steden één horecazaak benaderd die veel van onze bieren op de kaart heeft staan om de live proeverij te promoten. Van alle pakketten die in hun stad worden verkocht, delen deze zaken mee in de opbrengsten. Zo hopen we de gesloten horecazaken, die nog harder worden geraakt door de maatregelen rond het Coronavirus, te helpen door deze zware periode te komen.”

Lees ook: De 7 beste manieren om van je biertje te genieten

Organiseer je eigen proeverij!

Dat we hier op Hop.nl liefhebber zijn van bier, dat weten jullie maar al te goed. Zo'n livestream waarbij lokale cafés en de brouwerijen worden gesteund juichen we natuurlijk van harte toe. Maar mocht je nou thuis zitten en écht het bieravontuur tegemoet willen gaan, dan raden we je iets heel anders aan: zelf je eigen bier brouwen. Dat is niet alleen leuk en tof om te doen, maar resulteert ook nog in heel unieke biertjes die je geheel naar eigen smaak kunt invullen. 

In onze biershop vind je alles wat je nodig hebt om zelf thuis aan de slag te gaan om bier te gaan brouwen, van eenvoudige startersets tot een groot aantal brouwpakketten, brouwaccessoires, brouwketels, boeken en natuurlijk alles wat je nodig hebt om je flesjes na het brouwen te bottelen. Kortom: álles wat de zichzelf respecterende thuisbrouwer nodig heeft. En het leukste van allemaal: als je eenmaal je eerste batch klaar hebt, kun je met je vrienden zélf zo’n online proeverij organiseren. Cheers! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.