opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Nieuw in Los Angeles: The Whisky Hotel (inclusief whisky-fontein)

the whisky hotel los angeles

We weten dat reizen momenteel voor de meesten onder ons nog niet echt in het vooruitzicht ligt, en al helemaal niet naar de Verenigde Staten, waar corona maar niet weg lijkt te gaan. Maar als het moment daar weer is, dan hebben we hier de ultieme reistip voor je: een tripje naar Los Angeles. Niet om het Hollywood-sign of Venice Beach te bezoeken, maar om je - letterlijk - onder te dompelen in whisky in het nieuwe The Whisky Hotel. 

Lees ook: Ruim 267 van de meest unieke whisky’s ter wereld onder de hamer

The Whisky Hotel

Whiskyliefhebbers lijken er een nieuwe attractie bij te krijgen in de vorm van een heus hotel. Het zeven verdiepingen tellende gebouw, dat zich momenteel in de beginfase van de bouw bevindt, zal 134 kamers bevatten en zal naar verwachting in 2022 in Hollywood worden geopend, aldus What Now Los Angeles. Het hotel zal volledig in het teken staan van whisky (hopelijk niet alleen Amerikaanse…) en je kunt je er de hele dag vertoeven met allerlei whisky-activiteiten. A dream come true? Misschien wel…

Volgens het rapport ontvangen gasten bij aankomst een gratis portie whisky. Het hotel zal ook een heus whiskyfontein in de lobby hebben, een minibar in de kamers en een bar op het dak en een restaurant. Overigens is het niet heel duidelijk of bezoekers ook uit de whisky-fontein mogen drinken, maar we gaan er vanuit dat het grotendeels beschonken publiek dit hoe dan ook gaat proberen. Het hotel wordt ontwikkeld door Adolfo Suaya, een restauranthouder achter een verscheidenheid aan bars en restaurants in Los Angeles. 

"The Whisky Hotel wil een niche veroveren in de groeiende whiskytoerisme-industrie en is van plan dit te doen door een unieke ervaring te bieden voor zowel kenners als amateurs", vertelde een woordvoerder van Suaya aan What Now Los Angeles. Volgens het rapport zal er daarnaast meerdere whisky-sommeliers aanwezig zijn om "gasten te helpen hun smaakpapillen uit te breiden".

Lees ook: Ryan Reynolds verkoopt Aviation Gin voor meer dan half miljard euro

Ook opties dichter bij huis

Mocht je de Verenigde Staten toch een stap te ver vinden, dan hebben we goed nieuws. Ook dichterbij huis zijn er een aantal heuse whisky hotels die je kunt bezoeken, hoewel deze voor zover wij weten geen whisky-fonteinen bevatten. Het zal je niet verbazen dat één van de landen waar deze hotels zich bevinden, Schotland is. Als thuisbasis van meer dan 120 whisky distilleerderijen is het land een droom voor iedere whisky-lover. Je kunt er bijvoorbeeld terecht in de Ballygrant Inn in Islay, The Ardshiel Hotel in Campbeltown, Dornoch Castle Hotel in de Highlands, The Craigellachie in Speyside en The Balmoral in Edinburgh. 

Kortom: genoeg whisky-hotels om van te smullen daar in Schotland, maar het lijkt er dus op dat andere landen ook willen profiteren van het groeiende whisky-toerisme. Zo werd vorig jaar bijvoorbeeld het Black Rock whisky-hotel geopend in Londen, en zijn ze nu dus ook al bezig in Los Angeles. Wellicht kunnen we binnenkort over de hele wereld wel terecht in een whisky-themed hotel. Ideaal voor de vaak reizende Hop-lezers, nietwaar?

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.