opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Ruim 267 van de meest unieke whisky’s ter wereld onder de hamer

whisky veiling macallan

Whiskyliefhebbers opgelet! Het is de komende dagen weer prijsschieten geblazen bij veilinghuis Sotheby’s. Het event is vandaag om 14.00 van start gegaan en duurt tot 1 september. In totaal worden er maar liefst 267 kavels met een gecombineerde geschatte waarde van ruim een miljoen euro. Als daar geen geweldig cadeau voor mannen tussen zit, dan weten we het ook niet meer. 

Whisky-veilingen zijn booming!

Van de meest gewilde releases van The Macallan tot een reeks zeldzame Italiaanse geïmporteerde Scotch, waaronder een Samaroli Laphroaig uit 1970, biedt de veiling enkele van de zeldzaamste whisky's die ooit onder de hamer zijn gegaan. Jonny Fowle, specialist in gedistilleerde dranken bij Sotheby, had er het volgende over te zeggen: "De kwaliteit en verscheidenheid aan flessen die in deze verkoop worden aangeboden, zijn een bewijs van zowel de kracht van de huidige whiskymarkt als van ons succes bij de ontwikkeling van ons online veilingformat in 2020."

Lees ook: Zo bereid je je humidor voor op het bewaren van je favoriete sigaren

The Macallan Fine and Rare

Onder de aangebode whisky’s vinden we een aantal prachtige exemplaren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de exemplaren uit de Macallan Fine and Rare Collection? In totaal worden er 94 van deze kavels aangeboden binnen deze collectie, welke zonder twijfel de meest iconische whisky's van de in Moray gevestigde distilleerderij zijn. De jaargangen lopen van 1940 tot 1976, met prijsschattingen van € 11.000 tot € 55.000 per fles. Macallan doet het overigens altijd erg goed bij veilinghuizen. Zo werd er vorig jaar nog ruim 1,7 miljoen euro voor een fles Macallan Fine & Rare 1926 neergelegd!

Zó duur zijn de flessen binnen deze collectie niet, maar er komen een aantal flessen in de buurt. Zo is ook aanwezig: de op een na oudste leeftijdsaanduiding in de Fine and Rare Collection, direct na de 60-jarige 1926 (die dus dat recordbedrag binnensleepte). Er zijn slechts 152 van deze flessen uit 1945 bekend, en de waarde ervan wordt geschat tussen de 40.000 en 52.000 euro, hoewel er dit jaar nog een op de kop werd getikt voor ruim 60.000 euro.  Da’s een mooi cadeau voor de íets betere maten, dus. 

Lees ook: Ryan Reynolds verkoopt Aviation Gin voor meer dan half miljard euro

Prima & Ultima

Naast de Macallan Fine & Rare-collectie, markeert deze Distilled-verkoop ook een gedenkwaardige gelegenheid in de wereld van verzamelbare whisky, door Set #1 van de eerste release van The Prima & Ultima Collection te presenteren. Dit komt net na de lancering van een nieuwe serie van single vintage malt whisky's die nog maar net is aangekondigd door distilleerderij-eigenaar Diageo. De winnende bieder krijgt ook nog eens een exclusieve whisky-proeverij met dr. Jim Beveridge, een van 's werelds meest gerespecteerde whiskymakers.

De verkoop markeert Sotheby's allereerste samenwerking met Diageo voor een goed doel, en de opbrengst zal worden gedoneerd aan Diageo's liefdadigheidspartner WaterAid. Elke zeldzame Single Malt Scotch Whisky in de collectie is 'de eerste en de laatste' in zijn soort, gewonnen uit een klein aantal vaten van beroemde distilleerderijen, waaronder Port Ellen, Cragganmore, Mortlach, Singleton of Dufftown, Lagavulin, Caol Ila, Talisker en Clynelish. Deze acht flessen zijn de eerste in een doorlopende reeks van single vintage malts, en in de komende jaren zullen meer edities van Prima & Ultima beschikbaar komen.

Lees ook: Aston Martin & Bowmore komen met fles whisky van 55.000 euro

Nog veel meer whisky-plezier

Maar daar blijft het niet bij. De veiling is ook de thuishaven van drie flessen Laphroaig Samaroli 16 Year Old 1970 met een geschatte waarde van zo’n 10 tot 15 duizend euro. Emmanuel Dron, Sotheby's Whisky Consultant, eigenaar van The Auld Alliance whiskybar en auteur van Collecting Scotch Whisky, zei het volgende: “De flessen van Silvano Samaroli behoren tot de meest legendarische die ooit zijn geproduceerd en deze Laphroaig uit 1970 is ongetwijfeld mijn nummer 1 whisky aller tijden. Het is zo zeldzaam om drie flessen van deze whisky op één veiling te zien”.

Ook omvat de veiling een uitzonderlijke selectie Japanse whisky's, niet in de laatste plaats 28 Karuizawa-kavels met een gecombineerde geschatte waarde van ruim 80 tot 120 duizend euro. Deze bestaan onder andere uit Single Cask-bottelingen van de populairste gesloten distilleerderij van Japan. En vergis je niet: ook Japanse whisky’s doen het érg goed tijdens dit soort veilingen. Eerder dit jaar vestigde Sotheby's in Londen bijvoorbeeld nog het record voor de meest waardevolle Japanse whisky ooit verkocht toen een fles Karuizawa 1960 405.000 euro opleverde.

Kortom: genoeg te koop bij deze veiling. Ook meebieden? Klik dan hierrr en wees er snel bij. Voor je het weet is je droomwhisky er niet meer...

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.