opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Ryan Reynolds verkoopt Aviation Gin voor meer dan half miljard euro

reynolds aviation gin

Het lijkt erop dat steeds meer beroemdheden hun portfolio's uitbreiden door in de drank- en wijnindustrie te stappen. Nu niemand minder dan Ryan Reynolds zojuist zijn Aviation American Gin-merk heeft verkocht als onderdeel van een deal waarmee ruim 515 miljoen euro gemoeid is, lijkt het dan ook best te begrijpen waarom deze business zo aantrekkelijk is...  

Lees ook: De opmerkelijke reis van het recent herontdekte IPA-bier

515 miljoen euro

Diageo - 's werelds grootste producent van sterke dranken en bieren - heeft het gin-merk in mede-eigendom van de acteur overgenomen in een deal die het gigantische bedrag van maar liefst 515 miljoen euro omvat. Als onderdeel van de deal zal Diageo vooraf 283 miljoen euro betalen met een extra mogelijke betaling van 232 miljoen euro, afhankelijk van de prestaties van Aviation in de komende 10 jaar. In 2018 kocht Reynolds een belang in het gin-merk, opgericht in 2006, en als onderdeel van deze nieuwe deal behoudt hij een 'doorlopend eigendomsbelang'. 

In een persbericht waarin hij de overname aankondigde, schreef de acteur het volgende: “Iets meer dan twee jaar geleden werd ik eigenaar van Aviation Gin omdat ik meer van de smaak van Aviation houd dan van welke andere drank dan ook. Wat ik niet had verwacht, was het pure creatieve plezier dat het leren van een nieuwe industrie zou brengen. Het merk laten groeien met mijn bedrijf, Maximum Effort Marketing, was een van de meest bevredigende projecten waarbij ik ooit betrokken ben geweest. Ik wil Diageo bedanken voor hun ongelooflijke team en passie. We zijn enorm enthousiast over het volgende hoofdstuk van Aviation Gin."

Lees ook: Aston Martin & Bowmore komen met fles whisky van 55.000 euro

Reynolds zit niet stil (en Clooney ook niet)

Maar Reynolds lijkt niet alleen geïnteresseerd om de koning van de gin te zijn, hij werkt namelijk ook aan het opbouwen van een klein zakelijk imperium buiten de alcoholindustrie en zijn acteerwerk. In 2019 kocht de acteur bijvoorbeeld ook nog eens een eigendomsbelang in Mint Mobile, een betaalbare direct-to-consumer gsm-provider, en in juli 2020 trad hij toe tot het bestuur van Match Group, het bedrijf dat eigenaar is van Match.com en Tinder. Kortom: Reynolds zit niet stil! 

Hoewel de deal met Reynolds zeker niet mis is, is het nog steeds veel kleiner dan die van zijn collega-acteur, George Clooney. In 2017 verkocht Clooney namelijk Casamigos, het tequilamerk dat hij samen met twee vrienden bezit, aan Diageo voor ruim 1 miljard dollar. Clooney zei destijds dat, ondanks de verkoop van het merk, “we nog steeds een groot deel van Casamigos zullen zijn. Te beginnen vanavond met een shotje. Misschien twee”. 

Lees ook: De Dramathon is de ultieme whisky-marathon in het Schotse Speyside

Op één na best betaalde acteur

Financieel gezien heeft het gin-merk Reynolds dus geen windeieren gelegd, maar op dat vlak hoefde je al geen medelijden met de beste man te hebben. Reynolds werd namelijk bekroond tot de op één na best betaalde acteur van 2020 en kreeg het afgelopen jaar ruim 71,5 miljoen dollar op zijn rekening bijgeschreven. Ook niet mis dus...

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.