opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Een survival mes: onmisbaar tijdens je avonturen in de wildernis

survival mes kopen

Heb jij alle seizoenen van alle programma’s die Bear Grills heeft gemaakt verslonden? Ben jij zo’n man die zijn voorouders in zijn hart hoort schreeuwen en verlangt naar dagen of misschien wel weken overleven in de natuur. Weg van alles wat modern is, even geen elektriciteit, telefoon, sociale druk. Gewoon jij, in het bos, tussen het wild, zoals het hoort. Weg van stress, de sleur van je werk of je relatie, even geen verantwoording hoeven af te leggen aan helemaal niemand. Komt dit je bekend voor? Je bent zeker niet de enige man met deze gevoelens. Er zijn zoveel van onze bezoekers die hier al tijden lang naar verlangen. En wij helpen je op weg: onder andere door je aan te moedigen met dit artikel, maar natuurlijk ook door je te voorzien van de beste survivalmessen.

Lees ook: Dit is waarom een machete onmisbaar is in jouw survival-kit

De redder in nood

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten messen, maar survival messen spannen toch wel echt de kroon wanneer het gaat om bezigheden zoals bush craft en dergelijke hobby’s. Ben jij nog een beginner als het hierom gaat? Helemaal geen probleem. Het is belangrijk om te weten dat je er verstandig aan doet om verschillende soorten messen meeneemt wanneer je op pad gaat. Zo is een zakmes of een multitool altijd handig, omdat ze zo veelzijdig zijn.

Maar survival messen zijn, zoals de naam al zegt, voornamelijk ontworpen om jou te helpen overleven. Bush craft is niet geheel ongevaarlijk, de natuur is groot en onvoorspelbaar, en er kunnen zich wel eens gevaarlijke situaties voordoen. Ben jij nu in een benarde positie terecht gekomen waar je jezelf uit moet zien te redden? Je hebt tenslotte geen telefoon of bereik om iemand te bellen die naar je toekomt huppelen om je te bevrijden. Maar gelukkig is daar jouw survival mes. Hét mes dat jouw redder in nood gaat zijn. Deze messen staan trouwens ook wel bekend onder de naam ‘combat messen’, en hebben al vele mannen van de dood gered. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Survival Outlander van MTech? Dit 45 cm lange survival mes is gemaakt van roestwereld geborsteld staal en is tevens voorzien van een handig zaag-gedeelte. 

De natuur spaart je niet

Hoe mooi de natuur ook is, en hoe fijn het ook is om je even helemaal één te voelen met moeder aarde: de natuur heeft geen mening over je. Die denkt niet ‘goh, die Piet is zo’n leuke kerel, hij kan alle risico’s nemen die hij wil, ik red ‘m wel’. En dat is juist wat de natuur zo vet en imposant maakt. De natuur geeft geen reet om jou. Dus als jij gaat survivallen, dan is de kans groot dat je op een punt komt waarin je ook daadwerkelijk moet overleven. Dat doe je door goed voorbereid op pad te gaan, met een survival mes dus. Kijk in onze collectie om erachter te komen welke messen je het beste mee kunt nemen wanneer je zonder andere hulpmiddelen de natuur in gaat. Ben je juist wél op zoek naar handige hulpmiddelen? Onze outdoor shop staat er vol mee!

Lees ook: Kruisboog schieten voor beginners

Maak je kit af met handige accessoires

Het is niet te voorkomen dat je messen na gebruik op een gegeven moment bot worden. Dat betekent natuurlijk niet dat je je mes meteen de prullenbak in kunt mieteren. Schaf daarom een goede messenslijper of slijpsteen aan. Vooral die laatste is gemakkelijk mee te nemen als je de wildernis in gaat. Heel handig als je er op dat moment achter komt dat je mes te bot is om te snijden wat het moet snijden. Je kunt op dat moment snel een slijpsteentje inzetten om je mes scherper te maken, zodat je survival mes weer precies kan doen waar het voor is gemaakt. En wat dacht je daarnaast van een magnesium stick, die je waar je ook bent helpt om een vuurtje mee te maken? De makkelijkste optie is om de meeste van deze tools in één keer te kopen: via onze survival kit bijvoorbeeld. Check deze hieronder!

Overleven in de natuur? Dat doe je met dit Survival Mes van 30 cm (€35,-). Het mes wordt geleverd met lucifers, een kompas, naald en draad, vishaken, visdraad, een naaisetje én een slijpsteen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.