opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Je single malt whisky koelen zonder ijsblokjes? Kies voor whiskystenen!

whisky stenen

Veel whisky-liefhebbers en puristen zullen nooit, maar dan ook nóóit een ijsblokje in contact laten kopen met hun drankje. IJs smelt nou eenmaal, met als resultaat dat het water wordt vermengd met de whisky en de smaak verdwijnt (of in ieder geval minder wordt). Dit is waar whisky-stenen om de hoek komen kijken: deze stenen worden in de vriezer gekoeld tot ze ijskoud zijn, maar zullen nooit de smaak van je whisky verpesten. 

Whiskystenen zijn dan ook het perfecte cadeau voor elke man die van een perfect gekoeld glas single malt houdt (of natuurlijk elk ander type whisky of whiskey!). Deze handige blokjes koelen je alcoholische versnaperingen net als een ijsblokje dat doet, behalve dat deze stenen niet smelten, waardoor het drankje niet verdunt. 

15 tot 18 graden

Nu moeten we wel gelijk toegeven dat whisky-stenen niet als vervanger moeten worden gezien van ijsblokjes. Ze hebben nou eenmaal niet hetzelfde doel als ijsblokjes en zijn dan ook niet in staat je drankje ijskoud te maken. Klinkt verwarrend? Nou, niet als je weet dat whisky helemaal niet ijskoud gedronken wordt. Veel mensen zullen zeggen dat whisky op kamertemperatuur gedronken hoort te worden, maar over het algemeen wordt door kenners zo’n 15 tot 18 graden celcius beschouwd als de ideale temperatuur waarop whisky het beste tot zijn recht komt. 

Dat gezegd hebbende, ligt het simpelweg dus helemaal aan waar je woont hoe warm je whisky geschonken wordt!  Op warmere dagen betekent dit ook in Nederland dat de whisky flink wat graden warmer is dan deze ideale temperatuur. Daarnaast drinken veel mensen hun alcoholische dranken liever wat kouder, omdat de afdronk dan vaak een stuk minder sterk is. En dat is precies wat whiskystenen voor je drankje doen. Verwacht niet dat ze je drankje ijs- en ijskoud maken, maar wat ze wel doen is een lichte koelte toevoegen aan je drankje zonder een waterige smaak toe te voegen. Precies wat je nodig hebt dus!

Whiskystenen - perfect voor een koel glas whisky!

Whisky-stenen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en zijn dan ook een super cadeau voor een echte whiskyliefhebber. De ‘blokjes’ zijn gemaakt van steen of roestvrijstaal en worden in de vriezer geplaatst om ze ijskoud te maken. Vervolgens worden ze aan het glas whisky toegevoegd op eenzelfde manier als ook ijsblokjes toegevoegd zouden worden. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van whiskystenen is dat ze het drankje niet verdunnen - simpelweg omdat ze niet kunnen smelten. 

Om deze redenen kun je genieten van je favoriete whisky op de perfecte temperatuur zonder dat de smaak verloren gaat. Want dat is precies wat je níet wilt, zeker niet als je liefhebber bent van wat duurdere flessen. Deze whiskystenen verschenen voor het eerst op de markt rond 2005, maar zijn vandaag de dag een perfecte toevoeging aan de gear van elke whiskyliefhebber. Ben jij of ken jij een whiskyliefhebber? Dan mogen deze stenen niet in je kast ontbreken. En wil je echt voor een mooi cadeau kiezen, kies dan voor onze Whiskey-stenen set in een prachtige houten kist

De whisky-stenen die we hier op Hop.nl zijn super eenvoudig te gebruiken en zijn gemaakt van natuurlijk graniet of roestvrijstaal. Je wast de stenen in water, droogt ze af en stop ze vervolgens in de zak of plastic verpakking in de vriezer. Staat je drankje klaar? Voeg dan de stenen toe en laat je drankje een paar minuutjes staan om op de ideale temperatuur te komen. We raden aan om voor jezelf te experimenteren hoeveel stenen je nodig hebt zodat je drankje helemaal naar eigen wens is. Proost!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.