opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Alcohol? Daar red je levens mee!

alcohol dronken

We horen maar al te veel hoe alcohol verantwoordelijk is voor ellende in deze wereld. En laten we eerlijk zijn: alcohol kán nogal een probleem zijn. Toch kunnen we niet onderuit dat er weinig boven een lekker glas whisky gaat, of dat een zelfgebrouwen biertje toch wel héél goed smaakt. Maar wat nou als we je vertellen dat alcohol zelfs je leven kan redden? Vandaag hebben we 7 opmerkelijke verhalen voor je waardoor je dit lekkere goedje misschien nog wel meer zal waarderen. Proost!

Wijn als ideale brandblusser

Sterke alcohol en vuur gaan niet zo goed samen, maar wijn? Dat dan weer wel! In 2007 scheurde een reeks verwoestende branden door Zuid-Griekenland, waarbij meer dan 60 mensen om het leven kwamen en honderden daklozen achterbleven. Toen de brand het huis van een boer bedreigde, vocht hij terug met een onwaarschijnlijk wapen: wijn. Nadat hij 300 liter zelfgemaakte wijn in een kunstmestpomp had gegoten, besteedde George Dimopoulos meer dan 17 uur aan het bestrijden van branden en het besproeien van zijn huis (om het minder brandbaar te maken), totdat de branden waren verdwenen. Toen hem werd gevraagd waarom hij niet wegging, zei George dat blijven de veiligere optie was, aangezien verschillende buren waren omgekomen bij hun ontsnappingspogingen. En water? Dat was niet meer toegankelijk.

Whisky laat blinde man weer zien

Oké oké, dit is géén medisch advies, mannen! Toch bleek whisky de reddende engel te zijn in dit verhaal. Na zich te hebben verlekkerd aan een goede maaltijd, ging een Amerikaanse man naar bed. Toen hij de volgende ochtend wakker werd, kon hij plots niet meer zijn. In het ziekenhuis kreeg hij te horen dat het voedsel slecht reageerde op zijn diabetes - zijn lichaam maakte formaldehyde aan. En terwijl dit gewoonlijk met een dosis ethanol werd behandeld, waren de voorraden van het ziekenhuis leeg. In een moment van genialiteit stuurden ze een medewerker naar een nabijgelegen slijterij om een ​​fles Johnnie Walker Blue te kopen, die ze aan een infuus koppelden. Vijf dagen later kreeg de patiënt weer zicht. Broodje aap of een echt verhaal? We konden het helaas niet verifiëren. Een mooi verhaal is het in ieder geval wel. 

Bier redt Britse premier

Als rechtse premier van Groot-Brittannië was Alec Douglas-Home nooit erg populair onder de linkse bevolking. Sterker nog: in 1964 besloten verschillende studenten van de Universiteit van Aberdeen hem te ontvoeren, blijkt uit zijn dagboek. Nadat hij tijdens zijn bezoek aan Schotland het huis had gevonden waar hij verbleef, kwamen de studenten in actie, klopten ze op de deur en gaven ze aan dat ze hem kwamen ontvoeren. Douglas-Home kreeg 10 minuten om wat spullen te pakken, maar bood de jongemannen een biertje aan. Ze accepteerden en lieten hun ontvoerings-plan los. 

Bier redt man van lawine

Terwijl hij over een weg in het Tatra-gebergte in Slowakije reed, werd de auto van een toerist ondergesneeuwd door een lawine. De man probeerde eerst nog de ruiten van zijn auto in te slaan en zichzelf naar de oppervlakte te graven, maar hij besefte al snel dat de sneeuw de auto compleet zou bedekken voor hij maar een centimeter zou kunnen rijden. Genoeg reden voor plan twee: de man had in zijn auto enkele tientallen blikjes bier liggen. Hij dronk deze op en urineerde vervolgens in de sneeuw buiten zijn autoraam. Na enkele dagen was het ijs voldoende gesmolten om wat beweging mogelijk te maken. De man werd uiteindelijk na vier dagen met waarschijnlijk een zeer zware kater door reddingswerkers gevonden. 

Wodka helpt man twee dodelijke valpartijen overleven

Dat je van wodka een soort van superkracht krijgt, dat bewijzen de tientallen Russische Youtube-filmpjes wel. Hetzelfde gold voor een Rus die lekker van zijn drankje aan het genieten was, toen hij zich (om welke reden dan ook) van het balkon van zijn appartement op de vijfde verdieping wierp. Normaal gesproken zou deze stunt tragisch zijn geëindigd; hij overleefde echter met nauwelijks een kras, aangezien de alcohol zijn spieren losmaakte en het voor hem gemakkelijker maakte om de impact te weerstaan. Nadat hij weer naar boven was gegaan, werd hij geconfronteerd met zijn begrijpelijkerwijs boze vrouw. Moe van haar gezeur sprong hij nógmaals, en ook dit keer overleefde hij de val. 

Tequila redt jongen

Toen de 13-jarige Evan Hamilton met wat vrienden onderweg naar school was, besloot hij onder druk van een spelletje Truth or Dare acht shotjes tequila achterover te gooien. Je raadt het al: zelfs de meest doorgewinterde alcoholdrinker zit daar niet op te wachten, dus ook de jongeman was binnen no-time flink van de kaart. Uren later viel hij tijdens de les flauw. De jongen werd met spoed met een alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. Eenmaal daar besloten de artsen een CT-scan als routine-check uit te voeren. De artsen vonden een kleine hersentumor, en het bleek dat de tequila-shotjes precies op het goede moment kwamen om de tumor vroegtijdig te spotten en te verwijderen voor het levensbedreigend werd.

Whisky redt Titanic-overlever

Mochten mensen het gemist hebben: in 1912 zonk de RMS Titanic in de Atlantische Oceaan nadat het een ijsberg raakte. Van de 2.435 passagiers en bemanningsleden aan boord, overleefden slechts 705. Een van die mensen was Charles Joughin, een chef-kok. Op de avond van het ongeval beval hij zijn medebemanning voedsel en voorraden uit te delen aan de vrouwen en kinderen in de reddingsboten, waarna hij zich terugtrok in zijn hut en verschillende bekers whisky dronk. Nadat het schip zonk, begon Joughin in ijskoud water te trappelen. Het alcohol in zijn bloed heeft hem urenlang warm gehouden tot hij werd gevonden en in een reddingsboot werd getrokken.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.