opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Alcoholische hoogtepunten: eekhoornbier, mierenjenever en poep-wijn

bier saam

Gin gebrouwen met mieren… wijn gemaakt van poep… walvistestikelbier op smaak gebracht met de gerookte mest van IJslandse schapen... Krijg je er al trek van? Deze drankcollectie klinkt alsof het smaakt naar het jaar 2020 in een fles, maar hij bestaat écht. Hij maakt namelijk deel uit van een nieuwe tentoonstelling in het toepasselijk genaamde Disgusting Food Museum in Malmö, Zweden. 

Lees ook: Onderzoek laat zien dat baarden helpen klappen te absorberen

Bier in een opgezette eekhoorn

Het museum staat bekend om zijn bijzondere culinaire tentoonstellingen, zoals madenkaas uit Sardinië, IJslands gefermenteerd haaienvlees en Peruaanse kikkersmoothies. Voor de nieuwe drie maanden durende tentoonstelling, die komende maand voor het laatst geopend is, hebben ze “de vreemdste, meest interessante en uitdagende alcoholsoorten van de wereld gevonden", aldus museumdirecteur Andreas Ahrens in een verklaring. "Sommige van de tentoongestelde alcoholische dranken tonen verschillende soorten zelfgemaakte alcoholen die duizenden jaren oud zijn, terwijl andere experimenteel gemaakt zijn door lokale brouwers", vertelt hij.

Een hoogtepunt is een Schots bier dat één van de sterkste bieren ter wereld is, met maar liefst 55% alcohol (een gemiiddeld biertje bevat meestal zo’n 4,5% alcohol, maar dat hoeven we jullie Hoppers niet te vertellen…) Toch is het hoge alcoholpercentage niet het vreemdste aspect van dit Schotse bier - het bedwelmende brouwsel wordt geserveerd in een opgezette eekhoorn. Proost!

Lees ook: Leuke vondst: stel vindt 66 unieke flessen whisky verstopt in muren

Afkeer of liefde?

"Ik ben al lang gefascineerd door waarom wij mensen onszelf dwingen onze afkeer van alcoholen met 'verworven smaak' te overwinnen" - dranken die intens bitter, scherp of anderszins onaangenaam kunnen zijn, vertelde Ahrens in een e-mail. "Deze tentoonstelling is een diepe duik in waarom we drinken en hoe we onze vreemde relatie met sterke dranken begonnen."

Afkeer wordt lang beschouwd als een universele menselijke emotie. Maar hoewel de emotie universeel kan zijn, lopen de meningen over wat kwalificeert als 'walgelijk' sterk uiteen, afhankelijk van gebruiken, culturen en persoonlijke smaak, zegt de website van het museum. "Wat heerlijk is voor de een, kan weerzinwekkend zijn voor een ander. Het Disgusting Food Museum nodigt bezoekers uit om de wereld van eten te verkennen en hun ideeën over wat wel en niet eetbaar is uit te dagen", aldus de website.

Lees ook: Red je lever: drink bier met veel hop!

Wijn van menselijke uitwerpselen

En om nog een paar hoogtepuntjes te noemen: wat dachten jullie van een genaamd Ttongsul, ooit gebruikt als medicinale remedie in Zuid-Korea. Dit heerlijke drankje wordt gebrouwen met gefermenteerde menselijke uitwerpselen. "De gedachte alleen is genoeg om de meeste mensen te laten kokhalzen", aldus Ahrens. Walvistestikelbier, een seizoensproduct geproduceerd door brouwerij Steðji in IJsland, bevat testikels "die volgens een oude IJslandse traditie zijn uitgehard, licht gezouten en vervolgens gerookt", vertelt ook mede-eigenaar Dagbjartur Arilíusson. "We hebben hier veel energie in gestoken en het is een lang proces ”, zei hij.

Mocht het bij jou nou niet helemaal goed gaan in de bovenkamer en denken: Nou, daar heb ik écht trek in… dan hebben we helaas slecht nieuws. Tijdens de tentoonstelling kun je alleen naar de dranken kijken, en ze niet proeven.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.