opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Dit is je kans: de meest gewilde whisky\'s ter wereld nu onder de hamer

duurste whisky ooit

Een fijn muziekje op, een sigaar in de ene hand en een heerlijk glas whisky in de andere. Welke man houdt er nu niet van? Nu kun je natuurlijk bij de lokale slijterij een flesje Ardbeg of The Glenlivet (of zelfs een Black Label) op de kop hebben getikt, maar als je écht liefhebber bent, dan wil je natuurlijk als geen ander een echte The Macallan 1926 Fine and Rare 60 Year Old in je handen hebben. Nou, Hop brengt goed nieuws: want deze fles - en vele andere zeldzame modellen - zijn NU te koop!

Lees ook: Dit is de duurste Ierse whisky ooit, en hij is nu te koop

Bieden kan tot maandag 20 april!

The Macallan 1926 Fine and Rare 60 Year Old ligt voor het oprapen als onderdeel van The Perfect Collection. De collectie van ongeveer 3900 zeldzame en begeerde whisky's werd verzameld door de Amerikaanse zakenman Richard Gooding, waarvan deel één in februari dit jaar werd geveild. Deel twee, met 1952 kavels, vindt as we speak plaats! De online veiling van Whisky Auctioneer is vandaag begonnen en loopt tot maandag 20 april. 

Iain McClune, oprichter van Whisky Auctioneer, heeft er het volgende over te zeggen: “De Perfect Collection-veiling is een unieke kans voor verzamelaars, investeerders en whiskyliefhebbers om een ​​stukje whiskygeschiedenis te verwerven. Ze zullen veel flessen vinden die nooit of zelden op de secundaire markt zijn gezien.”

Lees ook: 7 must-visit whisky distilleerderijen in Schotland

Puur goud

“"De veiling biedt de mogelijkheid om The Macallan 1926 Fine and Rare 60 Year Old te kopen, een reeks zeer gewilde flessen van enkele van Schotland's verloren distilleerderijen, en speciale Bowmore, The Balvenie en Glenfiddich bottelingen - allemaal goudstof voor verzamelaars. Met de huidige situatie waarin zo velen van ons thuis moeten blijven, is het mooie van Whisky Auctioneer, in tegenstelling tot traditionele veilinghuizen, dat we de kans op deze prachtige collectie whisky naar je toe brengen, waar je ook bent.”

Voormalig eigenaar Richard Gooding was de voormalige eigenaar en president van de Pepsi Bowling Co van Denver, een van de grootste frisdrankdistributeurs in de Verenigde Staten. Nadat hij  in 2014 kwam te overlijden, regelde zijn familie met de Whisky Auctioneer om de collectie via twee afzonderlijke veilingen te verkopen. Het eerste deel van de veiling zorgde voor een opbrengst van maar liefst 3.290.000 pond, omgerekend zo’n 3,7 miljoen euro. 

Lees ook: De Infinite Whisky Bottle - heb jij er al een?

1952 van de beste flessen whisky

Het absolute topstuk van de collectie is een The Macallan 1926. De zeldzame Macallan is een van de 40 flessen die in 1986 werden geproduceerd uit het beroemde vat nummer 263, en slechts 14 werden gelabeld als onderdeel van de exclusieve 'Fine and Rare'-collectie van de Moray-distilleerderij. De waarde van de fles wordt geschat op zo’n 1,5 miljoen euro, wat overigens bij een eerdere veilig ook al werd neergelegd voor een andere fles uit dezelfde collectie. Terwijl we dit artikel schrijven staat het hoogste bod op 550.000 pond, zo’n 630.000 euro. 

Toch valt er nog véél meer moois om uit te kiezen. Maar liefst 1952 kavels vol met de mooiste flessen van de beste whisky-merken. Er zit vast iets voor je tussen, maar de kans bestaat dat je wel een diepe portemonnee moet hebben. Maar dat is je whiskyverzameling best wel waard, toch? 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.