opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Dit zijn de 10 beste bierbrouwerijen ter wereld! 

brouwerij beste

Ben je net als wij een groot bierliefhebber, dan hoeven we je vast niet meer te vertellen wat RateBeer is. Op deze ‘Tripadvisor’ van het bier vind je alles op het gebied van bier reviews, festivals, pubs, bier brouwenen nog veel meer. Iets wat ze óók doen, is jaarlijks een top 100 uitgeven van ‘s werelds beste brouwerijen. Ook voor 2020 is er weer een mooie lijst uitgebracht, en vandaag vertellen we je alles over de top 10 van dit jaar. Wat opvalt: maar liefst 9 van de brouwerijen vind je in de Verenigde Saten...

Grote en kleine winnaars

De ranglijst is gebaseerd op 10 verschillende factoren zoals gebruikersrecensies van het afgelopen jaar, de best presterende bieren én historische all-round prestaties. Ook letten ze op de kwaliteit van een brouwer over een hele reeks stijlen, en een paar andere factoren om nieuwere en oudere, grotere en kleinere brouwers te vergelijken met één enkele verwerkingsmethode. Zullen ze vast een leuke formule voor hebben gevonden!

Joe Tucker, oprichter van RateBeer zegt het volgende over de award: "Onze winnaars zijn groot en klein, stedelijk en landelijk, zeer gespecialiseerd of brouwen een groot aantal stijlen. RateBeer Best beoordeelt ze op gelijke voet en veel van onze reviewers reizen veel, dus het is niet ongewoon om een ​​brouwerij te zien die door sommige mensen wordt gezien als hun lokale juweeltje dat wordt erkend als een wereldwijd beste. In feite zijn de meeste van onze top 100 winnaars kleinere brouwerijen". 

En nu snel door naar de lijst! 

10. Firestone Walker Brewing (Californië, Verenigde Staten)

Firestone Walker is eigendom van de Belgische brouwer Duvel-Moortgat en is de op drie na grootste ambachtelijke brouwerij van Californië. Het staat erom bekend hoppige ales te produceren met een transatlantische twist. De brouwerij werd in 1996 opgericht door Adam Firestone, die het in 2015 verkocht aan Duvel Moortgat.

9. Sante Adairius Rustic Ales (Californië, Verenigde Staten)

Tim Clifford en Adair Paterno richtten de brouwerij in 2012 op met slechts 10.000 dollar, maar vandaag is het een van de meest gehypete ambachtelijke brouwerijen in de VS. SARA heeft het allemaal, van smakelijke IPA's tot brouwsels met gemengde gisting, terwijl van sommige van zijn bieren bekend is dat ze voor honderden dollars doorverkocht op de mysterieuze wereld van de secundaire markt voor ambachtelijk bier....

8. Cloudwater Brew Co (Greater Manchester, Verenigd Koninkrijk)

Sinds zijn ontstaan in 2014 is Cloudwater Brew een ontzettend groot succes. Het staat bekend om zijn pale ales met lagen van tropisch fruitzandcitrus en is een cultfavoriet in het Verenigd Koninkrijk met een grote aanhang. Vorig jaar stond de brouwerij nog op de 14e plaats, maar het jaar dáárvoor op de 2e. 

7. Founders Brewing Company (Michigan, Verenigde Staten)

Founders Brewing Co., de grootste brouwerij van Michigan, is na enige controverse dit jaar opnieuw geopend mét de toezegging dat de inkomsten van de bar zullen worden geschonken aan drie Detroit-liefdadigheidsinstellingen voor de komende drie. Sinds de oprichting als onafhankelijke brouwerij in het midden van de jaren negentig is het uitgegroeid tot een van de grootste brouwers in de VS.

6. AleSmith Brewing Company (Californië, Verenigde Staten)

Ja, die Amerikaanse brouwerijen staan flink aan de top, merk je al. ZO ook de AleSmith Brewing Company, ooit met één klein kamertje begonnen in San Diego in 1995. Dit maakt het tevens de oudste brouwerij in deze top 10. De brouwerij staat bekend om internationale samenwerkingen en de brouwmeester droeg in 2015 de originele brouwerij over aan de Deense Mikkeller. 

5. Cigar City Brewing (Florida, Verenigde Staten)

Opgericht in 2007 door de voormalige Tampa Bay Times-bierschrijver Joey Redner, richt brouwerij Cigar City in Florida zich op een selectie van hoger-ABV IPA's, pale ales en witte ales die het hele jaar door worden geproduceerd. Het verkoopt daarnaast ook donkerdere bieren zoals stouts om te serveren op lokale festivals.

4. Tree House Brewing Company (Massachusetts, Verenigde Staten)

Begonnen in 2011 en inmiddels razend succesvol. We hebben het over Tree House Brewing Company, wéér een topbrouwerij in de Verenigde Staten. Zoals veel van de brouwerijen in de ranglijst werd het beroemd door het creëren van fruitige IPA's in New England-stijl (NEIPA's), maar veel van de bieren die het maakt veranderen met de seizoenen. Het kunstwerk op de blikken bier is daarnaast een plaatje...  (even Googlen dus!)

3. Trillium Brewing Company (Massachusetts, Verenigde Staten)

De in Boston gevestigde brouwerij Trillium werd in 2010 gelanceerd door Jean-Claude en Esther Tetreault en is sindsdien bekend geworden om zijn creatieve producten en samenwerkingen met collega-brouwers. De brouwerij staat erom bekend veel te experimenteren met smaken, en één van hun recente lanceringen - de Pow Pow Double IPA - schijnt er één voor in de boekjes te zijn. 

2. Side Project Brewing (Missouri, Verenigde Staten)

Vorig jaar nog op de 9e plek, nu bijna aan de top op de tweede positie! De in Missouri gevestigde brouwer Side Project is gespecialiseerd in vatveroudering, een groeiende trend binnen de ambachtelijke biergemeenschap. Het in 2014 opgerichte brouwerijtje verkoopt veel bieren in 75cl formaat, dus het is nog best doordrinken ook! 

1. Hill Farmstead Brewery (Vermont, Verenigde Staten)

En ja, óók op de nummer één positie vinden we een brouwerij uit de Verenigde Staten. De brouwerij werd in 2010 opgericht door Shaun Hill in Greensboro Bend, Vermont en is wereldberoemd vanwege zijn exclusiviteit en kleinschalige productie. De bieren die je er vindt zijn onder andere American pale ales, IPA’s en stouts. Het staat vaak aan de top van de consumentenranglijst van RateBeer, dus het is een verdiende positie, vinden velen. 


Dat kan jij toch beter…?

Denk jij dat je het beter kunt dan deze tien? Dan wordt het tijd om je bierbrouw skills te showen door gewoon je eigen bier te brouwen! Hier op Hop.nl hebben we daar werkelijk alles voor, van starter sets voor beginners tot grote brouwketels. Eerst even wat leren over het bierbrouwvak? Dan is dit boek over bier brouwen een aanrader. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.