opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Is bier gezond? 5 interessante voordelen...

bier voordelen

Ga er maar even voor zitten, want hier zijn 5 redenen waarom bier helemaal niet zo slecht voor je is. Integendeel zelfs! Want als we ergens van houden, is het wel van een gele rakker. En met die #fithype van tegenwoordig, lijkt het wel alsof je niets meer mag doen of drinken. Toevallig hebben wij een aantal redenen voor je gevonden waarmee je met een gerust hart wél je biertje kunt drinken.

Bierdrinkers leven langer

Iedereen weet dat het niet goed voor je is als je te veel drinkt. Laten we er geen doekjes om winden: als je dronken bent, gaat er wel eens wat mis. Je rijdt tegen dingen aan, misschien krijg je slokdarmkanker of andere vervelende aandoeningen. Of misschien komt dat ‘comazuipen’ wel erg dichtbij. Drink met mate is dan ook een advies naar ons hart, want steeds meer medisch onderzoek toont aan dat gematigd drinken niet per se een probleem is. Daarbij heeft het mentale voordelen. Bier, als het met mate wordt gedronken, verzacht het humeur, juicht de geest toe en bevordert de mentale gezondheid.

Bier is volledig natuurlijk 

Dacht je dat bier vol zit met additieven en conserveermiddelen? Dan heb je het mis. De waarheid is dat bier net zo natuurlijk is als sinaasappelsap of melk. Bier heeft namelijk geen conserveermiddelen nodig omdat het alcohol en hop bevat, beide natuurlijke conserveermiddelen. Dat bier volledig natuurlijk is, maakt het ook ideaal voor vegetariërs en veganisten. In sommige gevallen wordt er door brouwerijen ook nog producten gelatine toegevoegd, dus dit geldt niet voor elk biertje. Wanneer je echter je eigen bier brouwt, dan weet je precies wat erin zit. Onze tip voor veganisten, vegetariërs, pescetariërs én natuurlijk gewoon vleeseters: brouw zelf je eigen bier

Bier helpt je relaxen en maakt je gelukkig 

Heb je weleens een biertje opengetrokken, een slok genomen en vervolgens gedacht ‘Allejezus, dat biertje maakt me gelukkig!”? Nou, dan had je het helemaal bij het juiste eind. Niet alleen maakt bier je super tevreden en gelukkig, de sociale aspecten van bier drinken zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Met andere woorden, om zo nu en dan de deur uit te gaan, met een paar biertjes te ontspannen met je vrienden. Je kunt vaak ook nog eens gemakkelijker praten over onderwerpen die je normaal voor je houdt. Bier is voor sommigen simpelweg een goede en goedkope variant op therapie van een dure psycholoog - al raden we dat natuurlijk niet aan. Duitse wetenschappers hebben ontdekt dat het stofje hordenine in bier werkt op onze dopamine-receptoren. In het kort betekent dit dat het drinken van bier een positief effect heeft op ons gelukshormoon. 

Bier is (soms) veiliger dan water

Nee, niet in Nederland, maar wel als je op reis bent. Als je ergens bent waar je het advies krijgt om het water niet te drinken, dan is het lokale bier altijd een veiligere gok. Het is in sommige gebieden zelfs veiliger dan het lokale flessenwater. Bier wordt gekookt tijdens het brouwproces en blijft daarna schoon doordat de fles wordt afgesloten en verzegeld. En zelfs wanneer bier over datum is, kunnen er geen levensbedreigende bacteriën (ziekteverwekkers) in bier leven. Dus daar kunnen we op proosten: oud bier is veiliger dan water. Dit is overigens niets nieuws: in bijvoorbeeld de Middeleeuwen werd bier gebruikt om mensen te hydrateren - niet het vaak vervuilde water dat vol zat met bacteriën. Toen snapten ze het dus al! 

Bier geeft je geen bierbuik

We hebben hier natuurlijk al eerder aandacht aan besteed op Hop.nl, maar hier nog eens in het kort: Een studie toonde geen verband aan tussen de hoeveelheid bier die mensen dronken en de grootte van hun buik. Er heerst een collectieve overtuiging dat bierdrinkers gemiddeld meer zwaarlijvig zijn dan niet-drinkers of drinkers van wijn of sterke drank. Maar de meeste onderzoeken toonden aan dat mensen die regelmatig en gematigd bier drinken niet alleen geen bierbuik krijgen, ze wegen vaak minder dan niet-drinkers. Bier kan je stofwisseling stimuleren en ervoor zorgen dat je lichaam minder vet opneemt. 

Disclaimer: Ja, ja. We weten het. Teveel bier drinken is nóóit een goed idee, en alcohol kan in sommige gevallen meer kwaad doen dan je lief is. Toch is een ijskoud biertje op zijn tijd gewoon heerlijk en kun je er best met mate van genieten. Wij nemen er nog een. Proost!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.