opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Kan bier brouwen het wereldwijde energieprobleem oplossen?

bier brouwen groen

Een ijskoud biertje op zijn tijd, daar houden we allemaal wel van. Maar wat nou als we je vertellen dat juist dat lekkere drankje óók nog eens de wereld zou kunnen redden? Nou, dan tikken we er graag nóg een paar weg! Volgens nieuw universitair onderzoek zouden de bijproducten van het brouwen van bier namelijk omgezet kunnen worden in hernieuwbare brandstof. Perfect om je huis te voorzien van warmte en licht, zeggen de wetenschappers. 

Lees ook: Is bier gezond? 5 interessante voordelen...

Dáárom je eigen bier brouwen!

Als je Hop.nl regelmatig bezoekt, dan weet je als geen andere dat wij dé plek zijn voor het brouwen van je eigen bier. In onze bierbrouwshop vind je alle producten die je nodig hebt om je eigen smaakvolle bier te ontwikkelen. Sterker nog, met de producten van Hop tover je je huis binnen no-time om in een ware brouwerij! Want een flesje Amstel uit de supermarkt vind je misschien best lekker, maar een geheel eigen ontwikkelde bier smaakt nog veel lekkerder. Daarnaast kun je er mee pronken tegen je vrienden, leer je met het brouwen van bier een nieuwe hobby en geeft het je een ongekend gevoel van trots. Lees hier overigens nog 4 andere redenen waarom je thuis je eigen bier zou moeten brouwen

Van bier tot barbecue

Enfin, je eigen biertje creëren is leuk en lekker, maar volgens recent onderzoek zou het dus ook nog eens de perfecte brandstof op kunnen leveren. Volgens dr. Ahmed Osman van de School of Chemistry and Chemical Engineering aan Queen's University Belfast gooien brouwerijen in de EU jaarlijks zo’n 3,4 miljoen ton aan ongebruikte granen weg. Ter vergelijking: dat zijn zo’n 500.000 volwassen olifanten! Het overgebleven gerst zou kunnen worden omgezet in koolstof en vervolgens worden gebruikt om huizen te verwarmen, maar ook als houtskool om je barbecue mee te laten branden. En barbecues… daar gaan we hier niet eens over beginnen. Nóg zo’n hobby waar we namelijk eindeloos over kunnen praten! Wil je er meer over weten - of álles voor kopen? Check dan gewoon snel eens onze BBQ winkel

De onderzoeker wist middels een innovatieve manier met slechts één kilogram gerst genoeg actieve koolstof te maken om 100 voetbalvelden mee te bedekken. Hij zei hierover: "Er zijn slechts een paar stappen in onze goedkope en nieuwe aanpak - het drogen van het graan en een tweestaps chemische en warmtebehandeling met behulp van fosforzuur en vervolgens een wassing met kaliumhydroxide, beide zeer goedkope chemische oplossingen”, vertelt de wetenschapper. "Dit laat ons vervolgens achter met actieve koolstof en koolstofnanobuisjes - hoogwaardige materialen waar veel vraag naar is”, vervolgt hij. 

Lees ook: 7 van de meest bizarre Hop-waardige wereldrecords!

Drink bier voor een groene wereld!

“Met behulp van deze nieuwe techniek kunnen we meer lokaal geproduceerde hulpbronnen gebruiken, emissies verminderen die verband houden met de landbouwsector, en we creëren ook een hoogwaardig product. Wereldwijd is er een reële vraag naar koolstof, omdat het wordt gebruikt om brandstof te maken voor huishoudens, onderdelen voor waterfilters en houtskool voor barbecues. Als we in staat zijn om iets te nemen dat anders een verspilling zou zijn en er een bruikbare biobrandstof van te maken, kan het alleen maar goed zijn voor onze planeet. Het kan echt helpen om wereldwijde afval- en energieproblemen op te lossen”, zegt Osman. 

Kortom: de volgende keer dat iemand je vraagt of jij ook weleens wat doet voor het milieu, vertel dan gewoon dat je elke week wat biertjes wegtikt. Alles voor een groene wereld, nietwaar?

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.