opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Wetenschap wijst uit: (veel) alcohol drinken maakt je aantrekkelijk!

dronken veel alcohol aantrekkelijk

Lig jij in het weekend regelmatig laveloos in de kroeg? Maakt je partner je geregeld wakker als je op de bank ligt te tukken na íets teveel thuisgebrouwen biertjes? Als het antwoord op deze vragen ‘ja’ luidt, dan is de kans groot dat de dames je woest aantrekkelijk vinden. Een nieuwe studie beweert namelijk dat mannen die ‘binge drinken’ een sterk seksueel signaal afgeven aan vrouwen, waarbij ze hun mannelijkheid én weerbaarheid tonen. Wetenschappers zeggen dat flink doordrinken onder jonge mannen hun 'bereidheid om risico's te nemen' toont, waardoor ze simpelweg aantrekkelijker worden gevonden.

Lees ook: Grijp je kans: 's werelds duurste whiskycollectie onder de hamer

‘Binge drinking’ maakt je aantrekkelijk!

Klinkt misschien als klinklare onzin, maar science says so – dus dan zal het wel zo zijn. Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Evolutionary Psychology, is gebaseerd op een theorie waarbij overmatig alcoholgebruik wordt voorgesteld als iets dat een 'costly signal’ wordt genoemd - een soort gedrag of eigenschap dat de waarde van een individu als partner aantoont. Vergelijk in dit geval ‘comazuipen’ dus eigenlijk met de staart van een pauw. Hoe extravaganter, hoe beter. Nee, we verzinnen het echt niet!

In dit geval bleek uit de studie dat een man die in staat is om veel te drinken dit kan doen om zijn ‘fysieke taaiheid’ aan te tonen als het gaat om het omgaan met de gevolgen van overmatig drinken. “Binge drinking onder jonge mannen dient als een 'kostbaar signaal' voor potentiële partners. De binge drinker is namelijk in staat de schadelijke gevolgen van alcoholgebruik te dragen”, zeggen de onderzoekers hierover. Met andere woorden: als jij dat tiende shotje wodka als een koning naar achteren gooit, dan drijven de dames bijna van hun stoel.

“Binge drinking kan informatie bieden over leiderschapskwaliteiten, maar ook over vruchtbaarheid en de kwaliteit van ‘man zijn’”,blijkt uit de studie. "Omdat alcohol een luxe goed is, kan alcoholgebruik tevens rijkdom weerspiegelen”, wordt ook nog gesteld. De studie onderzocht de "operationele sekseverhouding" tussen mannen en vrouwen. Deze geeft het aantal mensen van elk geslacht aan dat single is en op zoek is naar een potentiële partner tijdens een gemiddeld avondje uit. Ze ontdekten dat mannen over het algemeen meer drinken als er minder vrouwen beschikbaar zijn. Het tegenovergestelde was daarentegen het geval voor vrouwen, zij dronken juist minder wanneer er grotere groepen mannen in de buurt waren.

Mannelijke concurrentie

Pubs en clubs blijken trouwens de meest voorkomende plekken voor mannelijke competitie voor vrouwelijke aandacht te zijn, waar "jonge mannen alcohol verzamelden en voornamelijk dronken om te concurreren om vrouwelijke aandacht en te pronken met hun mannelijkheid voor zowel vrouwen als andere mannen", vervolgen ze. "Het vermogen om deze nadelige effecten te weerstaan, kan een signaal zijn voor ‘kracht’ en kan reclame maken voor de kwaliteit van de partner”, aldus de studie.

Dit idee is gerelateerd aan een theorie die het handicapprincipe wordt genoemd, waarbij vrouwtjes van allerlei diersoorten de voorkeur geven aan mannen die overdreven eigenschappen vertonen. Eigenschappen die moeilijk zijn om te behouden en te ontwikkelen; vandaar dat deze eigenschappen dienen als ‘eerlijke signalen’. Sterker nog, regelmatige drinkers werden als aanzienlijk aantrekkelijker beoordeeld dan niet-drinkers, vooral in kortlopende relaties.

Lees ook: Een nieuwe taal leren? Bier is het geheime ingrediënt!

Voldoende kwaliteit’ 

Bovendien betekent dit dat wanneer je als man dus veel kunt drinken, dat je de lichamelijke en mentale nadelen die gepaard gaan met alcoholgebruik eenvoudig uit de weg kunt slaan. "Dus het vermogen om te functioneren ondanks het consumeren van alcohol - vooral onder mannen - kan erop duiden dat de alcoholdrinker van ‘voldoende kwaliteit is’ om de schadelijke gevolgen van alcohol het hoofd te bieden”.

Of dit onderzoek door een aantal mannen is uitgevoerd die thuis geregeld te horen krijgen dat ze te veel drinken, is ons niet bekend. Maar omdat we heilig in de wetenschap geloven zullen we vanavond maar gewoon een extra biertje achterover tikken. Proost!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.