opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Zo voel je je een klein beetje als Chris Hemsworth in Extraction

chris hemsworth airsoft

Hier op Hop.nl vind je ontzettend veel producten voor de echte avonturier. Zo leren we je bijlwerpen als Jason Momoa, survivallen als Bear Grylls en katana-slashen als Uma Thurman van Kill Bill - alles waar je hart sneller van begint te pompen dus. Voor veel mannen is er echter weinig avontuurlijkers dan het afvuren van een pistool, en geef ze eens ongelijk. Het heerlijke gevoel van het succesvol raken van je target nadat je het ding net een aantal seconden zorgvuldig stil hebt proberen te houden, is magisch. Vraag maar aan Chris Hemsworth

Lees ook: Leer pijl-en-boogschieten zoals Legolas en Hawkeye!

Airsoft guns als alternatief

Maar wat je er ook van vindt: wapens zijn hier in Nederland niet vrij verkrijgbaar, en dat maakt het knallen van zo’n gun natuurlijk een stuk minder realistisch. Het is dan ook de reden dat veel Nederlanders zodra ze in Thailand of de Verenigde Staten aankomen direct naar de shooting range afreizen. Maar gelukkig kun je die adrenaline thrill ook in ons kikkerlandje gewoon ervaren, en wel via airsoft guns. Airsoft guns lijken op echte geweren of pistolen, maar zijn in de praktijk volledig ongevaarlijk. In plaats van kogels (of ‘vuur’) knal je namelijk kleine gekleurde balletjes af met deze guns, waarmee zowel op elkaar (in veilige settings) of op doelen wordt geschoten. 

Lees ook: Brandmerk je maaltijd met onze BBQ Branding Iron

Een unieke sportervaring

Vanwege het aard van het spel is airsoft een totaal andere ervaring vergeleken met bijna elke andere sport. Dit is omdat spelers zijn uitgerust met krachtige (maar niet gevaarlijke) wapens die er net zo uit kunnen zien als die van de grootste actiehelden in je favoriete films. Hetzelfde geldt overigens voor paintball, een sport waar airsoft vaak mee wordt vergeleken. Maar laten we eerlijk zijn: airsoft is voor de meeste mannen véél toffer en het geeft je echt het gevoel alsof je in een Call of Duty game bent gedropt. 

Een van de grootste redenen waarom airsoft zo populair is geworden, is vanwege de sterke ‘cool factor’. Niet alleen de guns, maar ook de uitrusting is veel realistischer dan bij paintbal. En omdat de guns een veel kleiner projectiel afschieten dan echte wapens, kunnen ze ze bijna op een schaal van 1:1 ontwerpen op basis van de echte modellen. Simpel gezegd zien ze eruit en voelen ze als echte wapens. Daarnaast zijn airsoft spelers over het algemeen wat ‘tactischer’ dan paintball spelers. Ja, je komt af en toe een Rambo tegen die het veld op rent, maar de meerderheid van spelers neemt de sport enorm serieus. 

Lees ook: Een survival mes: onmisbaar tijdens je avonturen in de wildernis

Ook gewoon voor in je tuin

Hierboven hebben we het natuurlijk over het spelelement van airsoft, namelijk waarbij je op een groot afgelegen veld met teams tegen elkaar strijdt. Maar wist je dat sommige airsoft guns ook perfect geschikt zijn om te gebruiken in je eigen tuin? Zo bestaan er ook airsoft wapens die vrij verkrijgbaar zijn en waarbij je geen toestemming nodig hebt van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging. Ook in de webshop van Hop.nl vind je een aantal van dit soort modellen, zoals bijvoorbeeld onze Heckler & Koch MP5 airsoft gun, of wat dacht je van de Walther p99? 

Het toffe van deze modellen is dat je ze ook gewoon in je eigen tuin kunt gebruiken, mits je er natuurlijk veilig mee om gaat. Je kunt bijvoorbeeld een aantal lege blikjes op een randje neerzetten en ze vanaf een kleine afstand proberen omver te schieten. Geloof ons: dat is nog best lastiger dan je denkt! Mocht je nou net al je blikjes in de prullenbak hebben gegooid, dan hebben we natuurlijk een aantal mooie (en betere) alternatieven voor je in petto. In onze target shop vind je tal van schietdoelen voor de echte airsofter die je helpen een nog betere schutter te worden. 

Lees ook: Dit is waarom een machete onmisbaar is in jouw survival-kit

De webshop voor airsoft guns, targets én balletjes

Wil je ook een poging wagen? Dan zit je hier helemaal goed. In onze webshop kun namelijk je meerdere airsoft vuurwapens vinden die verschillen qua gewicht, magazijninhoud en veerdruk. Met een lage veerdruk kun je overigens wat minder ver schieten en wordt richten en raken bij airsoft meestal een stuk lastiger, maar het grote voordeel is wel dat ze volkomen legaal zijn en je er geen NABV voor nodig hebt. Perfect voor shooting practice, dus! Ook kun je in onze webshop de nieuwe, milieuvriendelijke BB balletjes vinden die je gebruikt als munitie voor deze wapens. De speciale kogeltjes zijn overigens bio-afbreekbaar, dus je kunt ze met een schoon geweten in de natuur gebruiken. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.