opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Leer pijl-en-boogschieten zoals Legolas en Hawkeye!

boogschieten legolas hawkeye

Zeg eens eerlijk: willen we allemaal niet een klein beetje zijn zoals Lord of the Rings’ Legolas of Marvels Hawkeye? Ze zijn soepel, snel, behendig, de vrouwen vallen met bosjes voor ze... maar het allerbeste aan beide is natuurlijk wel dat het fantastische boogschutters zijn. Het is niet gek dat Hollywood beide helden flink wat podium heeft gegeven in de afgelopen jaren, en dat heeft er op zijn beurt weer voor gezorgd dat de boogsport opeens weer een stuk populairder is. Vooral onder mannen, welteverstaan (al zorgde Tauriel in The Hobbit en Jennifer Lawrence in The Hunger Games ook voor aardig wat nieuwe vrouwelijke animo). Ook iets voor jou misschien?

Bekijk hier al onze boogsport producten, waaronder kruisbogen, handbogen en pijpen

Boogschieten is ‘natuurlijk’

Het zal je misschien verbazen, maar veel mannen die voor het eerst een pijl en boog oppakken hebben het gevoel alsof ze dit hun hele leven hebben gedaan. Het is een natuurlijk gevoel, en de meeste mannen weten meteen hoe ze de instrumenten moeten vasthouden. Schieten daarentegen is een ander verhaal, hoewel de meesten vol enthousiasme en zelfvertrouwen hun pijlen afschieten, is richten toch een vaardigheid die wat oefening vereist.

Maar dat is juist leuk aan het aanleren van een nieuwe skill, waaronder boogsport. Je zal ongetwijfeld beginnen met oefenen door te schieten op een bullseye, maar als je het eenmaal onder de knie hebt kun je uiteindelijk ook de wildernis in om daar zelf een wild everzwijn of konijntje voor je diner te scoren. Heel veel mannelijker gaat het niet worden. Is toch wat anders dan een schietspelletje op de PlayStation, right? Daar moet je overigens wel voor naar het buitenland, want in Nederland is het jagen op wild niet toegestaan.

Lees ook: Dit is waarom een machete onmisbaar is in jouw survival-kit

Blijft het bij die ene dag?

Er zijn veel mensen die wel eens als dagactiviteit boogsport hebben gedaan. Het is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt als activiteit voor een vereniging, uitje met het team op werk of als vriendengroep overdag op een vrijgezellenfeest. Voor veel mensen blijft het dan bij die ene dag. Maar de echte man, voelt dat diepgewortelde oermens in zich schreeuwen om meer. En dat is natuurlijk geen enkel probleem, er zijn meer dan genoeg boogsportverenigingen waar je terecht kunt om je oerinstinct de vrije loop te laten. En geloof ons: dan ga je pas écht merken wat voor topsport boogschieten is.

Denk je dat we overdrijven? Think again. Boogschieten vereist precisie, controle, focus, fysieke vaardigheden en vastberadenheid. Topatleten trainen dagelijks en urenlang, maar zelfs recreatief boogschieten kan grote voordelen voor je gezondheid hebben. Of het nu binnen of buiten, competitief of sociaal wordt beoefend - en ondanks dat het vaak als stationair wordt beschouwd - zorgt boogschieten ervoor dat je actief bent, calorieën verbrandt en in een betere gemoedstoestand komt.

Lees ook: Dit is wat vrouwen écht vinden van mannen met baarden...

Van boogschieten word je topfit!

En hoe actief je bent, dat moet je niet onderschatten. Hoewel het spannen van een boog aardig wat energie kost, moet je ook achteraf bijvoorbeeld ook je pijlen weer verzamelen. Bij het pijl-en-boog schieten gebruik je daarnaast enorm veel spieren in het lichaam, zoals de spieren in je borst, armen, rug, buik en schouders - da’s pas een total body workout!

Tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen vergeleek The Economist het caloriegebruik van het winnen van Olympisch goud met andere activiteiten zoals dansen, snorkelen en stofzuigen. Wat bleek? Op weg naar het Olympische podium verbrandt een mannelijke boogschutter naar schatting 1.084 calorieën - slechts 747 calorieën minder dan vrouwen in de marathon, maar wel ruim 1.054 meer dan de 100-meter sprinters (ja, we weten dat zo’n sprint sneller voorbij is, maar tóch). Bij toernooien lopen boogschutters daarnaast elke dag ongeveer acht kilometer en verbranden ze elke 30 minuten tussen de 100 en 150 actieve calorieën. Kortom: je wordt er ook nog eens bloedje fit van, en dat kunnen veel van onze bierdrinkende lezers misschien best gebruiken - en wij zelf ook... 

Lees ook: Waarom iedere man moet leren bijlwerpen

Bestel je materialen bij ons

In eerste instantie gebruik je waarschijnlijk de materialen van de sportvereniging of de locatie waar je de dagactiviteit uitvoert. Maar als je eenmaal wat serieuzer aan de slag gaat, is het eigenlijk van de zotte als je niet je eigen instrumenten tot je beschikking hebt. Wees nu eerlijk, Legolas had ook z’n vaste pijl en boog op z’n rug gebonden als hij op pad ging. En daar komen wij om de hoek kijken, bij Hop hebben we nauwkeurig onderzoek gedaan naar de beste instrumenten om boogsport uit te kunnen voeren - of je nu kiest voor een handboog, of voor een nog veel krachtigere kruisboog.

Van grote tot kleine (kruis)bogen, van lange tot korte pijlen: we hebben het allemaal voor je in de aanbieding. Daarnaast hebben we ook rekening gehouden met de accessoires en gadgets die je nodig hebt als je een ervaren boogsporter bent. Denk bijvoorbeeld aan de pijlen zelf en pezen om je boog strak te spannen. 

Lees ook: Kruisboog schieten voor beginners

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.