opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

‘S werelds grootste privé-whiskycollectie onder de hamer

whisky verzameling

Met in totaal 9.000 flessen en 2.000 miniaturen is Pat's Whisky Collection de grootste privécollectie whisky's die ooit op de veiling is gebracht. De veiling wordt gehost door Whisky Auctioneer en is nu live , maar eindigt morgen op 5 oktober, dus als je nog een fles op de kop wilt tikken, dan moet je snel zijn!

Als je vandaag niet in staat bent om iets te vinden dat je zoekt, dan hoef je je overigens geen zorgen te maken. Tussen nu en juni 2021 gaan periodiek extra flessen onder de hamer om speciale uitgaven in de collectie onder de aandacht te brengen.

Lees ook: Experts vertellen waarom je whisky eigenlijk per vat zou moeten kopen

Whisky uit tientallen landen

Pat's Whisky Collection is het resultaat van 15 jaar on top of the game zitten door de verzamelaar. Hij transformeerde van whisky-nieuweling tot echte liefhebber en verzamelde een benijdenswaardige compilatie van whisky’s van over de hele wereld. Velen zijn afkomstig uit voor de hand liggende plaatsen zoals Schotland, Ierland en de Verenigde Staten, maar in totaal zijn tientallen verschillende landen vertegenwoordigd binnen de collectie. 

De collectie bevat gewilde flessen van de Japanse distilleerderijen Karuizawa, Yamazaki en Hanyu; er zijn whisky's van de Kavalan-distilleerderij in Taiwan; en je kunt expressies scoren van de Penderyn-distilleerderij in Wales en Mackmyra, de eerste whiskydistilleerderij in Zweden. Zelfs een whisky uit je favoriete vakantieland zit er dus ongetwijfeld tussen. 

"Ik heb altijd gevochten tegen whiskysnobisme en wilde een collectie creëren om op een verantwoorde manier te drinken en te genieten", zei de eigenaar, die simpelweg bekend staat als Pat. "Goede whisky kan letterlijk overal worden ontdekt tegen elke prijs, waarin ook weer zijn schoonheid schuilt." 

Lees ook: Nieuw in Los Angeles: The Whisky Hotel (inclusief whisky-fontein)

Zeldzame releases

Enkele van de meest gewaardeerde flessen in de collectie zijn zeldzame releases van kleine distilleerderijen en gewilde onafhankelijke bottelaars zoals Duncan Taylor, evenals series in beperkte oplage. Als je een lening wilt opvragen voor een 72-jarige Macallan in een Lalique-karaf, of een trio van 1986-1988 sherrygerijpte Karuizawa-whisky's, dan kan dat. Maar je zult ook betaalbare flessen vinden waar je al voor 20 euro op kan bieden. 

"De hele collectie heeft een geschatte veilingsprijs van ongeveer $5 miljoen, maar de focus voor het starten van het project was nooit gericht op ultra premium geprijsde whisky's", zegt Iain McClune, de oprichter van Whisky Auctioneer. "De waarde van de collectie ligt in de volledigheid ervan, met veel van de meest geprezen series van enkele van de beste distilleerderijen ter wereld die hier in hun geheel te zien zijn”. 

Lees ook: Zo bereid je je humidor voor op het bewaren van je favoriete sigaren

Enorme privécollectie

Als je een serieuze whiskydrinker bent en interessante flessen wilt bemachtigen voor je persoonlijke verzameling, dan is deze veiling een geweldige plek om te beginnen. Veel van de sterke dranken zijn niet verkrijgbaar in de winkelschappen en hoewel sommige op de secundaire markt te vinden zijn, zullen ze waarschijnlijk niet worden gecombineerd met hun broers en zussen in de serie.

"Het belang van dit brede scala aan whiskystijlen, van single malts tot granen en blends, is dat het onwaarschijnlijk is dat iemand zo'n collectie ooit op de open markt zal kunnen repliceren zonder direct grote privécollecties te verwerven", aldus Pat. “Veel inbegrepen flessen zullen simpelweg nooit of in ieder geval zelden meer beschikbaar zijn. Ik had het geluk om met mijn verzameling te beginnen toen ik dat deed”. 

Ook een whisky op de kop tikken? Klik dan hierrr.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.