opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Van IPA naar hand sanitizer: ook brouwerijen gaan de strijd aan met corona

brouwerij

Dacht je dat 2019 een slecht jaar was? Nou, 2020 doet er nog een schepje bovenop. Terwijl het coronavirus door de wereld raast moeten bedrijven zich als kameleons zien aan te passen aan het veranderend landschap. Zo moeten sommige organisaties bijvoorbeeld de deuren volledig sluiten en worden restaurants omgetoverd tot afhaalzaakjes. Maar er is een branche, eentje een die ons dicht bij het hart ligt, die op geheel eigen wijze de strijd aan gaat met corona…

Lees ook: 25-jarige Brit zegt hét coronamedicijn te hebben gevonden: whisky

Bierbrouwerijen vs. corona

Want wat blijkt in deze tijden van crisis? Brouwerijen en distilleerderijen over de hele wereld gebruiken hun productiefaciliteiten om handdesinfecterende middelen te maken om de uitbraak van het coronavirus te helpen bestrijden. Want handdesinfecterende middelen, ook wel gewoon hand sanitizer genoemd, is tijdens het ontzettende hamstergedrag van de bevolking bijna schaarser dan wc-papier. En als je je bedenkt dat de grappige plaatjes je om de oren vliegen waarbij wc-papier als kostbaarder wordt beschouwd dan cocaïne, dan weet je wel hoe schaars we bedoelen. 

BrewDog, een brouwerij in Schotland, kondigde gisteren op Twitter bijvoorbeeld aan dat ook zij zich zullen bezighouden met het maken van handdesinfecterende middelen. "We zijn vastbesloten er alles aan te doen om zoveel mogelijk mensen te helpen veilig te blijven. Het is tijd om ons schoon te houden", twitterde het bedrijf. Ook een ander Schots bedrijf, Leith Gin., maakte op dezelfde dag een aankondiging: "We hebben de productie van gedistilleerde dranken stopgezet en maken handdesinfectiemiddelen van hoge sterkte voor mensen in nood in onze lokale gemeenschap", twitterde het bedrijf.

Maar deze Schotse partijen zijn lang niet alleen. Over de hele wereld lijken brouwerijen en distilleerderijen zich in te zetten voor de verhoogde productie van hand sanitizer. Denk bijvoorbeeld aan grote partijen als de Absolut Vodka-distilleerderij in Zweden, maar ook tal van kleine lokale brouwerijtjes slaan de handen ineen om korte metten te maken met het COVID-19 virus. 

Lees ook: Liefhebber van Ardbeg? Het whiskymerk komt met zijn eerste bier: The Shortie Smoky Porter

Waarom juist brouwerijen?

Mocht je je nog afvragen waarom het juist brouwerijen en distilleerderijen zijn die ingeschakeld worden voor de productie van hand sanitizer, dan hebben we daar natuurlijk antwoord op. Deze bedrijven beschikken namelijk over alle mogelijke middelen voor het creëren van alcohol, het hoofdingrediënt in desinfecterende middelen. 

Jordan Ramey, de chief operating officer van de Burwood brouwerij, zegt dat de ethanol die ze produceren door middel van distillatie alleen al een effectief ontsmettingsmiddel is, maar dat ze nog een stapje verder gaan om het écht geschikt voor gebruik te maken. “Als je mensen pure ethanol geeft om hun handen te wassen, dan droogt dat de huid ontzettend snel uit”, zegt hij. Daarom mengt het bedrijf de ethanol met aloë vera-gel en andere middelen om een lekker ruikend, effectief handdesinfectie middel te maken. 

Lees ook: 7 must-visit whisky distilleerderijen in Schotland

“Ons eigen personeel zei dat we nergens handdesinfecterend middel konden vinden. De hele managementploeg kwam bij elkaar en zei: hallo, kunnen we hier iets aan doen?”, zei Mark Henderson van Lazy Magnolia Brewing Company. “Kunnen we de gemeenschap steunen? We zijn erachter gekomen hoe we dat kunnen realiseren.

“We dachten: we hebben deze grondstof, we kunnen het absoluut omzetten in handdesinfecterend middel. Dit is een kans voor ons om samen te komen en het hoofd koel te houden. We hebben allemaal de dingen die we als gemeenschap nodig hebben om onszelf veilig te stellen en elkaar echt te omarmen. En dit was gewoon een kans voor ons om dat te doen”. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.