opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

5 redenen waarom iedere man een bijl zou moeten bezitten

5 redenen waarom iedere man een bijl zou moeten bezitten

Vandaag de dag bezitten steeds minder mensen een bijl, en da's een slechte zaak. Als je namelijk denkt dat bijlen alleen voor houthakkers zijn, en dat ze alleen buiten gebruikt worden, dan heb je het mis! Een bijl kan binnen in huis namelijk net zo nuttig zijn als buiten, maar het gemiddelde aantal mensen met een bijl in huis bedraagt wereldwijd ongeveer twee procent. Dat zijn niet veel mensen, zeker niet als je je bedenkt dat een bijl je de middelen kan verschaffen om een boomhut te bouwen, een pad door het bos vrij te maken voor een ritje te paard, het maken van vuur en ga zo maar door. Een verstandig man heeft volgens ons op zijn minst één (hak)bijl in zijn bezit. Waarom dat zo is? Dat gaan we je vandaag vertellen!

Lees ook: 5 luxe karaffen voor het bewaren van je favoriete dranken

Reden één: een bijl is een nuttig werktuig om te hebben

De bijl is het ultieme gereedschap van de houthakker: ze zijn veelzijdig en maken het leven van iedere man aangenamer. Wist je dat de bijl zelfs het oudste en meest verspreide werktuig ter wereld is? Stenen bijlen zijn gedateerd tot zo'n zesduizend jaar geleden in Europa, Mesopotamië en Noord-Afrika. De bijl was zo'n belangrijk werktuig dat hij veel mythen heeft voortgebracht: velen geloofden dat hij een magische eigenschap had of dat hij boze geesten kon bezweren. Als werktuig is de bijl zo goed als geperfectioneerd en er zijn vandaag de dag veel verschillende soorten bijlen: kloofbijlen voor het vellen van bomen, hakbijlen en bijlen voor het algemene houthakken tot grote dubbelbit-kapbijlen waarmee je zelfs de grootste bomen kunt omhakken. Elk type wordt in een andere situatie gebruikt, maar één ding staat vast: een bijl kopen is een must-do voor iedere zichzelf respecterende man.

Lees ook: Het is Scotch Whisky Day - vier 500 jaar vakmanschap

Reden twee: een bijl kan voor veel verschillende dingen gebruikt worden, niet alleen voor het hakken van hout

Een bijl kan voor véél meer gebruikt worden dan enkel het hakken van hout, maar we erkennen wel dat de bijl voornamelijk handig is voor mensen die zich meer in de buitenwereld bevinden. Een bijl kan bijvoorbeeld gebruikt worden om vuur te maken. Je kunt het blad van je bijl of een steen gebruiken om vonken te maken door ze tegen het blad te slaan. En het hout dat je ervoor nodig hebt? Dat hak je gewoon met dezelfde bijl uit een boom! Een bijl is allereerst namelijk geweldig voor het hakken van hout, het bouwen van schuilplaatsen en algemene overlevingstaken. Het is dé survival-tool pur sang, en hij kan je leven redden in een gevaarlijke situaties. Een bijl is tijdens het survivallen in onbekende terreinen ook geweldig als bescherming als je 's nachts buiten bent om wilde dieren bij je weg te houden. Een bijl kan daarnaast gebruikt worden om te graven of te klimmen. Ben je dus van plan om te gaan bergbeklimmen, dan is het meenemen van een bijl een geweldig idee.

Lees ook: 3 redenen waarom je een Arcadekast in je Mancave nodig hebt

Reden drie: bijlen zijn zo goed als onverwoestbaar!

Bijlen zijn praktisch onverwoestbaar door hun hard metalen messen, en de handvaten zijn zeer duurzaam. Niet alleen dat, maar ze zijn er ook in allerlei vormen en maten, wat je taak ook is. Ondanks de status van de bijl als een van de oudste en meest wijdverspreide gereedschappen in de geschiedenis van de mensheid, zien veel moderne doompreppers de waarde over het hoofd die een bijl toevoegt aan een goed gevulde survival-kit. Maar als je vandaag één ding duidelijk wordt, dan is het wel dat dat een flinke vergissing is! Bijlen zijn verwoestend effectief tegen harde materialen zoals hout en metaal, gebruikmakend van de basiswetten van de fysica. Combineer dat met het feit dat een goede bijl vrijwel onverwoestbaar is, en je hebt een redder in nood in de meest uiteenlopende situaties - van het ontsnappen uit een brandend kantoorgebouw tot het overleven in de meest wilde en extreme landschappen die deze aardbol je te bieden hebt.

Lees ook: Dit is waarom een machete onmisbaar is in jouw survival-kit

Reden vier: bijlen zijn goedkoop en gemakkelijk te vinden

Mensen hebben duizenden jaren besteed aan de ontwikkeling van technologie om de bijl te perfectioneren, dus het is geen verrassing dat er vandaag de dag ontzettend veel soorten op de markt zijn. De enorm grote vraag aan bijlen heeft er in de loop der tijd voor gezorgd dat je voor een relatief goedkope prijs al een zeer degelijke bijl in huis hebt. Er zijn genoeg redelijk geprijsde bijlen in omloop, dus je hoeft er niet bang voor te zijn dat je honderden euro's uit moet geven als je een nieuwe bijl wilt kopen voor een survival-trip met je maten. Hier op Hop.nl hebben we een geweldige selectie hoge kwaliteit bijlen, variërend van praktische survival-bijlen tot ontzettend toffe werpbijlen. Wist je dat het werpen met bijlen tegenwoordig zelfs als teambuilding-events wordt georganiseerd? Met een eigen set in huis zorg je er in ieder geval voor dat je je collega's een stapje voor bent!

Lees ook: Kruisboog schieten voor beginners

Reden vijf: bijlen maken je mannelijk (ja, écht).

Net als motoren, vliegtuigen en auto's zijn bijlen een werktuig dat door de mens gemaakt is om de mens te dienen. Door een bijl te gebruiken voel je je mannelijker dan ooit. Geloof je ons niet? Zelfs de wetenschap ondersteunt dit! Houthakken geeft je lichaam namelijk een geweldige boost endorfines en adrenaline - twee feel-good chemicalieën die je een heerlijk voldaan gevoel geven. Er is weinig lekkerder dan na een stressvolle dag je bijl te pakken en in je achtertuin wat brandhout te splitten. Je schouders, armen en borst krijgen daarnaast een geweldige training door met de bijl te zwaaien en het hout op te pakken, maar ook je benen, buikspieren en bilspieren krijgen het nodige te verduren. In short: bijlen maken je mannelijk, zorgen voor een geweldig gevoel én je kweekt er een sterk lichaam mee. Wat wil je eigenlijk nog meer?

Lees ook: Last van een winterse verkoudheid? Een glas whisky is alles wat je nodig hebt!

Kortom: koop ook een bijl!

Ik hoop dat ik je ervan overtuigd heb dat het bezit van een bijl voor iedere man een goed idee is. Ze zijn niet alleen veelzijdig, ze bieden je ook nog eens een geweldige workout en daarnaast zijn ze goedkoop en praktisch onverwoestbaar. Meer redenen heb je eigenlijk niet nodig, toch? Bekijk al onze bijlen hierrr!

Terug