opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

De 7 beste manieren om van je biertje te genieten

bier drinken beste manieren

Of je nu je eerste slok van je vader kreeg of dat je je eerste biertje in de discotheek kocht: voor velen van ons markeerde het drinken van bier onze introductie tot alcohol. En laten we eerlijk zijn: de reden dat jij hier nu op Hop.nl dit artikel leest is omdat ook jij vandaag de dag gek bent op de heerlijke smaak, geur én looks van het lekkerste drankje ter wereld. Dat gezegd hebbende: er zijn manieren en plekken om nóg meer van bier te kunnen genieten. In dit artikel vind je er 7…

Een bierproeverij

We hebben allemaal onze favoriete bieren, maar het kan nooit kwaad om enkele nieuwe opties te proberen. Het is in Nederland niet moeilijk om een ​​bierproeverij of een brouwerijtour bij je in de buurt te vinden die je de mogelijkheid biedt om verschillende nieuwe smaken te leren kennen. Proeverijen worden vaak gecombineerd met brouwerijtours en bevatten meestal handleidingen waarin bieraroma's en -kwaliteiten worden beschreven terwijl je ze proeft (zodat je eindelijk leert wat hop nou eigenlijk is). Wil je het écht goed doen, host dan je eigen bierproeverij - wel met thuisgebrouwen bieren natuurlijk.

Op een strand of terras

Het lekkere weer laat in ons koude kikkerlandje nog even op zich wachten, maar er gaat weinig boven een ijskoud biertje op een gezellig terras of op het strand. De koele bries op je gezicht en de zeelucht in je neus terwijl je een biertje onder de warme zon drinkt, zorgt nou eenmaal voor ultieme ontspanning. Het is bijna alsof de tijd iets langzamer voorbij gaat. Heb je geen strand in de buurt, dan is er vast een leuk terras te vinden waar je in de lente- en zomermaanden van je favoriete bieren kunt genieten.

Tijdens een drankspel

Hoe oud je ook bent: een drankspel kan áltijd. Geen zorgen: als volwassene zijn er veel meer respectabele keuzes dan bierpong, zoals bijvoorbeeld het spelen van drinkspelletjes die zijn gekoppeld aan specifieke tv-shows of films. Of wat dacht je van een spel dat sowieso alleen door volwassenen gespeeld mag worden: roulette. Het Drinking Roulette spel van Hop.nl is de ideale manier voor iedere groep vrienden om plezier te hebben en ook nog eens flink bezopen te worden. Ja, we weten dat het gemaakt is voor shotjes, maar daar weten jullie vast een creatief bier-alternatief voor te verzinnen. 

In het buitenland

Onlangs vertelden we je nog waar je de tien allerbeste bierbrouwerijen ter wereld kunt vinden. Bier is namelijk over de hele wereld een ontzettend populair drankje, en het aanbod in Nederland is - ondanks alle vervoersmogelijkheden - beperkt. Daarnaast is het ook daadwerkelijk in een lokale pub drinken van je bier een geweldige manier om de drank te ervaren door. Zo kun je naar de Verenigde Staten voor veel kleine brouwerijtjes, maar ook landen als Japan of Duitsland zitten er vol mee. Keuze genoeg, nou die vliegtickets nog…

Brouw je eigen bier

Thuis je eigen bier brouwen, dat is volgens ons misschien wel de allerbeste manier om van je bier te genieten. Er gaat simpelweg niets boven het tappen, serveren én drinken van je zelfgebrouwen bier, toch? Je kunt het volledig naar eigen wens perfectioneren en de smaken liggen geheel in eigen hand. Hier op Hop vind je veel verschillende tools om thuis aan de slag te gaan met het brouwen van je eigen bier, zoals starters kits, maar ook volledige brouwketels en andere apparatuur. Met dit boek over bier brouwen ga je daarnaast binnen no-time aan de slag. Nog niet overtuigd? Lees dan ons artikel met 7 redenen waarom je thuis je eigen bier zou moeten brouwen. Daarna spreken we je nog wel een keer!

Bar Trivia

Heb je ooit gemerkt hoe een paar biertjes je geheugen verbeterde? We zullen de laatste zijn die beweren dat alcohol goed is voor je brein, maar tijdens een potje Bar Trivia zien we het soms toch echt. Als je de avond vol gezelligheid en bier wilt doorbrengen, dan is een bar trivia night misschien wel the way to go. Veel steden in binnen- en buitenland hebben bars met trivia-nachten, en er zijn bedrijven die hun eigen trivia-evenementen organiseren in verschillende bars en pubs.

De belangrijkste van allemaal: drink met maten

Ja, drink met mate, maar vooral met maten. Want waar je ook bent, wat je ook eet of wat je ook doet, één ding is altijd consistent in bier: het smaakt beter met vrienden om je heen. Zorg er dus voor dat je in goed gezelschap bent de volgende keer dat je je biertje open popt. Want vrienden en bier, dat is de beste combinatie van allemaal. 

Terug