opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

​​
Voor 16.00u besteld? Vandaag verzonden
​​
Snelle klantenservice Deskundig advies
​​
Altijd een groot aanbod Scherpe prijzen
​​
Nieuwste technieken Veilig betalen

De beste manier om een scheermes te slijpen

De beste manier om een scheermes te slijpen

Scheer jij je baard of hoofdhaar elke dag met een scheermes? Ben jij doorgaans gladder dan een bowlingbal? Beginnen mensen naar jou te wijzen als het nummer ‘Seks met die kale’ begint te spelen? Dan is de kans groot dat je vaker van scheermes verandert dan de gemiddelde man zijn beddengoed verschoont. Maar wat nou als we je vertellen dat je je scheermesjes écht niet elke keer hoeft te vervangen als ze bot beginnen te raken? Dat bespaart je niet alleen geld, maar ook tijd én frustratie.

Lees ook: Survivallen met je maten? Met deze 8 items voel je je een heuse Rambo

Slijp je eigen scheermesjes

Maak kennis met de Razor Sharpener X Gentleman's Choice: deze scheermes slijper helpt de levensduur van je scheermesjes tot 4 keer te verlengen en houdt ze scherp en schoon. De mesjes glijden na gebruik moeiteloos over de huid en geven je tegelijkertijd een minder gefrustreerd gevoel omdat het je flink wat bespaart.

De Razor Sharpener X Gentleman's Choice is ontworpen voor gebruik met een traditioneel handscheermes, maar als dat niet je stijl is, maak je dan geen zorgen! Het product kan ook gebruikt worden op elk van deze soorten: elektrisch scheerapparaat, wegwerpscheermesjes, of veiligheidsscheermesjes. Een scheermes slijper als deze werkt met praktisch alle scheermesjes, dus je kunt je oude exemplaren letterlijk blijven gebruiken tot ze aan hun pensioen toe zijn.

Lees ook: Grillen of BBQ’en? Dit zijn de beste Yakiniku Shichirins en Kamado’s op een rij!

Waarom een scherp scheermes belangrijk is

Er zijn veel redenen waarom het belangrijk is om scherpe mesjes in je scheermes te hebben. Ten eerste kan het gebruik van een bot mesje je huid irriteren en ontsteken door het slepen over het oppervlak. Bovendien is het mogelijk dat je met een bot mesje plekjes mist. Het kan ook de efficiëntie verminderen; als je meer dan één haal nodig hebt om al het haar of de stoppels eraf te krijgen, dan zijn je mesjes eigenlijk al bot. Al deze dingen tellen op tot een minder gladde huid en een meer geïrriteerde huid.

Botte mesjes zijn niet alleen oncomfortabel en moeilijk voor je huid om mee om te gaan, ze kunnen ook gevaarlijk zijn. Enkele van de dingen die gebeuren als je een bot mesje gebruikt zijn een verhoogde kans op irritatie of ontsteking, het niet in één haal wegkrijgen van al het haar of de stoppels, en mogelijke infectie door het risico dat je jezelf snijdt. Dit betekent niet alleen meer dan één haal en mogelijk langere scheertijden, maar het kan ook leiden tot snijwonden en andere complicaties

Lees ook: Dit is officieel de beste whisky van 2021!

Hoe vaak moet je een scheermes vervangen?

Wanneer is het de juiste tijd om je scheermesjes te vervangen? Hier is geen perfect antwoord voor, maar er zijn wel een paar tekenen waar je op kunt letten. Een goede aanwijzing is bijvoorbeeld wanneer je mesje over je huid begint te slepen, of wanneer je het idee hebt dat je scheermes minder goed scheert. Dit kan je huid irriteren en leiden tot ingegroeide haartjes en andere problemen. Een tweede moment dat je écht nieuwe mesjes nodig hebt, is als je gefrustreerd raakt tijdens het scheren - simpelweg omdat het mesje niet zo nauw meer snijdt of omdat je meer dan één haal nodig hebt om de haartjes te verwijderen. Maar waar de meeste mannen op dit punt overgaan tot het aanschaffen van een nieuw mesje, hebben wij dus een ander antwoord: zelf je mesjes slijpen!

Lees ook: Nederland officieel de grootste bierexporteur in de EU

Zo gebruik je een scheermes slijper

Ben je al overtuigd tot het gebruik van een scheermes slijper? Het kost maar een paar seconden om de Razor Sharpener te gebruiken en vervolgens de levensduur van je mesjes met weken of zelfs maanden te verlengen! Je haalt simpelweg je mes langs de slijper, en klaar is kees. De sharpener is gemaakt van milieuvriendelijk bamboe en laat geen olieachtig residu achter op je mesjes als je het gebruikt. In andere woorden: nooit meer botte mesjes en nooit meer genoegen nemen met minder dan een perfecte gladde shave. De Razor Sharpener X Gentleman's Choice is de beste manier om een scheermes te slijpen. 

Kortom: De Razor Sharpener X Gentleman's Choice behoedt je mesjes voor te bot worden en verlengt hun levensduur tot vier keer. Hij beschermt ze daarnaast ook tegen slijtage, zodat ze langer meegaan. Bovendien zorgt deze slijper ervoor dat je mesjes altijd schoon zijn en nooit bedekt met resten of olie als je ze gebruikt. Klinkt goed, toch? 

Terug