opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Van rocksterren tot topmodellen: deze celebs brouwen hun eigen bier

beroemdheden bier brouwen

Met zeeën van tijd tijdens deze coronacrisis wagen steeds meer mannen én vrouwen zich aan het brouwen van home-made bier. Dat is niet gek: bier brouwen is ontzettend leuk, het is eenvoudiger dan je denkt, je leert er ontiegelijk veel van en het geeft je ook nog eens een enorm trots gevoel als je eindelijk je eerste zelfgemaakte biertje naar achteren gooit. 

Maar mocht je denken dat thuis bier brouwen slechts een groeiende hobby onder ons stervelingen is, dan heb je het mis. Ook in celebrity-world is thuisgebrouwen bier helemaal hot. In dit artikel  beroemdheden die - hopelijk net als jij - het avontuur van thuisbrouwen zijn aangegaan, maar ook een aantal interessante celebrity-inspired bieren. 

Lees ook: Goed nieuws: gratis bier voor zorgmedewerkers!

Bruce Dickinson

Laten we beginnen met een held onder de rock-liefhebbers van Hop.nl. De frontman van Iron Maiden is altijd ontzettend vocaal geweest over zijn liefde voor bier. In samenwerking met Robinsons Brewery, die al ruim 180 jaar bestaat, wordt zijn homemade bier Trooper geprezen om zijn heerlijke moutige karakter met citrustonen én een zuivere afdrink. Inmiddels wordt zijn rock-bier al in 50 landen verkocht. Over een uit de hand gelopen hobby gesproken… Mocht je ooit dit bier voor je neus hebben, knal dan wel toepasselijk de hit ‘The Trooper’ uit de speaker voordat je hem samen met je maten wegtikt. Lijkt ons niet meer dan logisch...

Lees ook: Bierbrouwers ten tijde van corona: proeverijen via de webcam!

Wil Wheaton

Strak Trek: The Next Generation liefhebber kennen Wil Wheaton natuurlijk als Wesley Crusher, maar ook The Big Bang Theory-lovers hebben hem geregeld voorbij zien komen. Wheaton is een soort van alleskunner in de entertainment en noemt zichzelf dan ook een "professionele nerd". In 2013 werd Wheaton samen met de oprichter van Fark.com, Drew Curtis, uitgenodigd om samen te werken met de Stone Brewing Company, een van de top tien ambachtelijke brouwers in de VS, om Stone Farking Wheaton w00tstout te creëren. Inmiddels is hij zelf ook helemaal gek op het brouwen van bier!

Lees ook: Liefhebber van Ardbeg? Het whiskymerk komt met zijn eerste bier: The Shortie Smoky Porter

Barack Obama

Als het aankomt op celebrity thuisbrouwers, dan is voormalig president Barack Obama waarschijnlijk de allerbekendste van allemaal. Of hij tijdens zijn presidentschap al dan niet de tijd heeft gehad om daadwerkelijk veel te brouwen tussen vergaderingen door staat ter discussie, maar aangezien zijn receptuur minder tijd kost om te brouwen dan andere soorten, zou dat best nog eens kunnen. Hij serveerde het bier tijdens een Superbowl-feest als optie als de gasten geen bier wilden dat een van de twee teams vertegenwoordigde. Het resultaat: Aan het eind van de avond was het bier van de president op. Mocht je benieuwd zijn naar het recept voor de White House Honey Ale of Honey Porter, dan kun je deze gewoon op internet vinden! Fun fact: her bier werd voor het eerst geproduceerd in 20212 via een bierbrouwpakket die Obama had gekocht.

Lees ook: De 7 beste manieren om van je biertje te genieten

Kathy Ireland

Alright, ze mag dan al 57 zijn, Kathy Ireland is met recht een supermodel te noemen. Voor iedereen die daaraan twijfelt raden we aan in Google even ‘Kathy Ireland Sports Illustrated’ in te typen (hint: klik op de link), dan zal je zien wat voor een babe het is! Het topmodel heeft een glansrijke carrière achter de rug, maar besteedt haar tijd vandaag de dag met het brouwen van bier. Volgens een artikel in Zymurgy vertelde ze haar moeder na het voltooien van haar eerste batch dat ze een brouwerij zou openen. Klinkt als iets wat jij en ik zouden kunnen zeggen! 

Lees ook: Dit zijn de 10 beste bierbrouwerijen ter wereld!

The Hanson Brothers

Begin je direct te neuriën als je The Hanson Brothers ziet? Wij wel! Het waren namelijk The Hanson Brothers die MmmHops bier hebben ontwikkeld naar aanleiding van hun megahit MMMBop. De bier werd geproduceerd in samenwerking met Mustang Brewing Company, dus het is maar even de vraag hoeveel er door de broers echt gebrouwen wordt. Met een alcoholpercentage van 7,5% is het misschien wel het perfecte bier om een oude mix uit de jaren 90 aan te knallen! Wel thuis. Alleen. Want een drukke 90’s Party laat nog even op zich wachten. 

Lees ook: Een nieuwe taal leren? Bier is het geheime ingrediënt!

Adrian Grenier

Voormalig acteur Adrian Grenier staat aan het roer van de 'Churchkey Pilsner Style Beer'. Adrian Grenier wilde de old-school flat-top-blikjes nieuw leven inblazen, maar kwaliteitscontrole dwong hen hun productie op te schorten totdat ze een haalbare oplossing voor de opslag en het inblikken van de bieren vonden. 'De integriteit van het bier werd aangetast', aldus het rapport. "De conservenlijn was niet zo efficiënt als we nodig hadden, de druk in het blik was te hoog en we moesten uiteindelijk het bier uit de schappen halen." Ach ja, toch maar verder experimenteren thuis.

Lees ook: Bier vs whisky: welke van de twee is gezonder?

Aisha Tyler

Aisha Tyler is de bad-ass femme fatale Lana Kane in de tv-serie Archer, maar is ook de host van Whose Line is it Anyway? Maar wanneer ze niet werkt, dan ligt ze het liefst op de bank met een ijskoud thuisgebrouwen biertje. Zowel zij als haar man zijn grote fans van ambachtelijk bier en ze brouwen dus zelfs hun eigen bier! "We waren rond de twintig jaar en we hadden geen geld, dus thuisbrouwen was een manier om een ​​grote hoeveelheid bier van hoge kwaliteit te maken voor weinig geld", vertelde de actrice in een interview. "We hadden vrienden die veel brouwden en we hebben zelfs het bier gebrouwen voor onze bruiloft". Zo hoort het, Aisha!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.