opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Voor 16.00 besteld?
Vandaag verzonden
Snelle klantenservice
Deskundig advies
Altijd een groot aanbod
Scherpe prijzen
Nieuwste technieken
Veilig betalen

Dit is hét bewijs waarom alle mannen recht hebben op een mancave!

man relaxing mancave

Loop je al maanden aan je partners kop te zeuren dat je die ongebruikte garage echt een keer op wilt bouwen tot een mancave, maar krijg je keer op keer nul op het rekest? Dan hebben we nu goed nieuws voor je! In dit artikel vind je namelijk hét bewijs waarom alle mannen recht zouden moeten hebben op een mancave. Nee, we verzinnen het niet en het is ook niet zomaar een reden. Sterker nog… je geestelijke gezondheid hangt er vanaf!

Lees ook: Eindelijk! Ook Amerikanen willen steeds vaker schuim op hun bier

Een persoonlijke ruimte

Hier op Hop.nl weten we al lang dat een mancave de perfecte plek is om tot rust te komen, om een lekker drankje te drinken met je vrienden of natuurlijk om er de komende Champion’s League wedstrijden te kijken. In een eerdere blog gaven we je al 3 redenen waarom iedere man een mancave nodig heeft. In het kort: een persoonlijke ‘mannenruimte’ is de ideale plek om na een lange werkdag te kalmeren. Je kunt er geweldig socializen én je kunt het geheel inrichten naar je eigen smaak. Maar de beste reden van allemaal komt misschien wel van de hand van onderzoekers Risto Moisio en Mariam Beruchashvilli (probeer die naam na een zelfgebrouwen biertje nog eens uit te spreken. We weten zeker dat het dan beter gaat…)

Oké, so what’s the deal… nou, het onderzoek dat werd gepubliceerd in de Journal of Consumer Culture wees iets heel belangrijks uit, namelijk dat mannen die in het bezit zijn van een mancave of een andere dedicated ruimte speciaal ingericht voor de man, véél beter scoren op tal van aspecten van het leven dan mannen die de hele dag door een ruimte moeten delen met hun partner. Dat klinkt misschien alsof je een nieuwe partner nodig hebt… maar niets is minder waar. “In de studie meldden mannen dat ze dankzij hun persoonlijke ruimten hun unieke identiteit konden tonen, konden ontspannen en zelfs beter konden reflecteren op hun levensdoelen”, zegt co-auteur Mariam Beruchashvili

Zet jezelf eens ‘uit’!

Wanneer je je namelijk altijd in een omgeving bevindt die je deelt met je partner, dan kom je volgens de onderzoekers nooit écht tot rust. Denk bijvoorbeeld aan een keuken die vol staat met vieze pannen of borden. Misschien heb je op dit moment helemaal geen zin om het op te ruimen, maar ergens hoor je dat stemmetje van binnen dat er toch iets anders van je verwacht wordt. In dergelijke situaties sta je altijd ‘aan’, zoals Beruchashvili het noemt. En soms is het nou juist zo belangrijk om jezelf even ‘uit’ te zetten. Mancaves bieden dus zoveel meer dan enkel een plek om te gamen, bier te drinken of voetbalwedstrijden te kijken. 

Lees ook: Sigarenliefhebber? Houd je rookwaar in topconditie met een humidor

“Bevindingen uit interviews onthullen dat mannelijke ruimtes therapeutische locaties vertegenwoordigen die mannen helpen bij het verlichten van identiteitsdruk door werk en het huiselijk leven. Ook biedt het de mogelijkheid tot revitalisering van de identiteit van mannen als vaders en echtgenoten. Daarnaast bevorderen mannelijke ruimtes ook vaderlijke en broederlijke banden die instrumenteel zijn om thuis mannelijkheid te creëren”, stelt de conclusie van het onderzoek. 

Dergelijke ruimtes om ons terug te trekken zouden ons dus niet alleen geestelijk sterker maken, maar ook nog eens betere partners en vaders. Daar kan geen partner omheen, toch? Klussen maar

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.